ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Έτσι ονειρεύεται την ομάδα ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Έτσι ονειρεύεται την ομάδα ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ έχει ένα πλάνο για το πώς θα "χτίσει" τη νέα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και σύμφωνα με τον ίδιο είναι μια διαδικασία που δεν θα γίνει πράξη από τη μια μέρα στην άλλη. Οι νέοι παίκτες, η νοοτροπία και το DNA.

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ ανέλαβε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε μια περίοδο που η κατάσταση έμοιαζε πιο οριακή από ποτέ, η ομάδα ήταν χωρισμένη σε στρατόπεδα, ο Ζοζέ Μουρίνιο είχε φτιάξει ένα κακοφτιαγμένο ρόστερ και ο Νορβηγός είχε πολύ δύσκολο έργο μπροστά του.

Ο ίδιος αποφάσισε να μπει μπροστά σε ρόλο προσωρινού, μέχρι να υπάρξει μια ομαλή διάδοχη κατάσταση, όμως η δουλειά του φάνηκε από νωρίς και κέρδισε ένα συμβόλαιο και τη δυνατότητα να "χτίσει" τη Γιουνάιτεντ του μέλλοντος. Ξέρει όσο λίγοι την ομάδα, τις απαιτήσεις της, το DNA και την ψυχοσύνθεσή του κλαμπ.

Σε δηλώσεις του, ο Σόλσκιερ έδωσε το... στίγμα για την ομάδα που πρόκειται σιγά σιγά να φτιάχνεται και τόνισε πως είναι μια διαδικασία μακροχρόνια και πως δεν πρόκειται να γίνουν δραματικές αλλαγές στο ρόστερ την επόμενη σεζόν. Προφανώς και θα υπάρξουν προσθαφαιρέσεις, αλλά το χτίσιμο θα γίνει σιγά σιγά και μεθοδικά, όχι απότομα και χωρίς σχέδιο.

Στο πλάνο είναι να έρθει μέχρι το καλοκαίρι και ένας τεχνικός διευθυντής, ο οποίος θα αναλάβει και το μετεγγραφικό κομμάτι, αν και ο Νορβηγός προπονητής έχει στο μυαλό του ορισμένους ποδοσφαιριστές, που θα ήθελε να φέρει στην ομάδα το προσεχές καλοκαίρι. Προφανώς όμως, θα πρέπει να γίνουν προσεκτικές κινήσεις, ώστε όσοι έρθουν, να κολλήσουν άμεσα τους υπόλοιπους.

Θα έρθουν παίκτες το καλοκαίρι, αλλά δεν πρέπει να περιμένετε έξι καινούργιους

"Στοχεύουμε να είμαστε στις τέσσερις πρώτες θέσεις, να πάμε στο Champions League τη νέα σεζόν και θέλουμε παίκτες που θα μας κρατήσουν στη διοργάνωση και θα μας ανεβάσουν στο πρωτάθλημα. Ξέρουμε όμως ότι δεν θα είναι μια γρήγορη διαδικασία. Θέλουμε να προχωρήσουμε βήμα βήμα. Θα έρθουν παίκτες το καλοκαίρι, αλλά δεν πρέπει να περιμένετε έξι καινούργιους. Δε νομίζω ότι υπάρχει προπονητής που θα ήθελε τέτοιο αριθμό ποδοσφαιριστών και τόσο μεγάλη αλλαγή. Θέλουμε να χτίσουμε ξανά την ομάδα, αλλά να γίνει ομαλά", δήλωσε αρχικά ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Εξάλλου, ο Νορβηγός στάθηκε και στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, λέγοντας πως "θέλουμε να είμαστε καλύτεροι στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, αλλά δεν γίνεται μέσα σε μια νύχτα", ενώ για την δική του πορεία στην ομάδα ανέφερε ότι "μπορεί να είμαστε ακόμα στην 6η θέση, αλλά στα 16 από τα 17 τελευταία παιχνίδια έχουμε δείξει ότι διαθέτουμε τους παίκτες για να είμαστε καλύτερα απ' αυτό. Νομίζω πως μόνο η Σίτι έχει καλύτερο συντελεστή βαθμών από εμάς από τότε που ήρθα".

Θέλω να δημιουργήσω μια κουλτούρα, στην οποία θα πιστεύουμε όλοι

Επιπλέον, ο κόουτς των "κόκκινων διαβόλων" σχολίασε ακόμα πως "όταν μου δόθηκε η δουλειά, έγινε αντιληπτό πως έπρεπε να επαναφέρουμε το DNA της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αυτό δεν σημαίνει ότι μου αρέσει να ζω στο παρελθόν. Θα ήταν αφελές να πω στους παίκτες να κάνουν αυτά που κάναμε εμείς. Όμως, θέλω να δημιουργήσω μια κουλτούρα, στην οποία θα πιστεύουμε όλοι. Όταν έπαιζα, ο προπονητής μάς εμπιστευόταν και πήραμε την ευθύνη για την δική μας καριέρα. Όποιος έβγαινε έξω απ' αυτό, δεν μακροημέρευε. Έτσι πρέπει να συμβαίνει σε ένα κλαμπ όπως το δικό μας".

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ