ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καζάνι που βράζει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Manchester United head coach Jose Mourinho reacts during the English Premier League soccer match between Watford and Manchester United at Vicarage Road stadium in Watford, England, Saturday, Sept. 15, 2018.(AP Photo/Frank Augstein)
Manchester United head coach Jose Mourinho reacts during the English Premier League soccer match between Watford and Manchester United at Vicarage Road stadium in Watford, England, Saturday, Sept. 15, 2018.(AP Photo/Frank Augstein) AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Η διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στηρίζει τον Ζοζέ Μουρίνιο, την ώρα που μεγάλος αριθμός παικτών αισθάνεται απελπισία στην ιδέα πως ο Πορτογάλος κόουτς θα μείνει στην τεχνική ηγεσία.

Το αμήχανο " Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε" του Ντίνου Ηλιόπουλου στην ταινία "Ο Ατσίδας" αντικατοπτρίζει πλήρως την κατάσταση που επικρατεί στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εδώ και αρκετό καιρό.

Προφανώς δεν λειτουργούσαν όλα ρολόι και ξαφνικά όλα χάλασαν μετά τον αποκλεισμό από την Ντέρμπι στο League Cup. Είναι ένα κλίμα βαθιά άρρωστο εδώ και καιρό, απλά υπήρχαν οι μηχανισμοί να απορροφούν τους κραδασμούς, συν το γεγονός ότι ο Ζοζέ Μουρίνιο έχει την προσωπικότητα για να τραβάει τα βλέμματα πάνω του και να αλλάζει πολλές φορές την ατζέντα.

Εντούτοις, τα αποδυτήρια των "κόκκινων διαβόλων" είναι καζάνι που βράζουν, για να ταιριάζει γάντι και με το προσωνύμιό τους. Ο Μουρίνιο και οι παίκτες δεν τα πηγαίνουν καλά και ρεπορτάζ του ESPN αναφέρει πως αρκετοί ποδοσφαιριστές ετοιμάζονται για έξοδο στην πρώτη δοθείσα ευκαιρία, αν ο Πορτογάλος προπονητής παραμείνει στο πόστο του.

Ο εκτελεστικός διευθυντής, Εντ Γουντγουόρντ, παραμένει στο πλάι του Special One και εξακολουθεί να τον στηρίζει. Το διαμήνυσε και στους ίδιους τους ποδοσφαιριστές ότι η διοίκηση είναι 100% με τον Μουρίνιο, θέτοντάς τους προ των ευθυνών τους. Κίνηση που σύμφωνα με το ESPN "προκαλεί απελπισία στους παίκτες".

Βέβαια, υπάρχουν φωνές στο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας που προβληματίζονται με τον Μουρίνιο και την τακτική που ακολουθεί, βλέποντας παράλληλα και την κακή πορεία της Γιουνάιτεντ. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει ακόμα πεποίθηση ότι έχει τον τρόπο να ανατρέψει τα δεδομένα και να επαναφέρει τους "διαβόλους" στα επίπεδα που άπαντες επιθυμούν.

Μάλιστα, στο πλάνο είναι να υπάρξει ραντεβού του Μουρίνιο με τον Πολ Πογκμπά, με τον οποίον η κατάσταση είναι πιο οριακή από ποτέ. Στη χθεσινή προπόνηση (26/9)) αντιλήφθηκαν όλοι ότι οι δυο τους δεν κάνουν μαζί και ότι είναι πολλά περισσότερα αυτά που τους χωρίζουν παρά αυτά που τους ενώνουν.

Είναι λίγοι οι παίκτες που παραμένουν πιστοί στον προπονητή και τους έχει κερδίσει. Οι περισσότεροι δεν τα πηγαίνουν καλά μαζί του και το μεγάλο προτέρημα που είχε χρόνια ο Πορτογάλος και ήταν να παίρνει το 100% από τους παίκτες του, δείχνει να έχει χαθεί.

Ο Γουντγουόρντ δίνει και άλλη ευκαιρία στον Ζοζέ Μουρίνιο, δεν προτίθεται να τον απομακρύνει, αν και υπάρχουν πολλοί που θα το ήθελαν. Οι ποδοσφαιριστές είναι στα κάγκελα, ο κόσμος αγωνιά και η Γιουνάιτεντ βρίσκεται σε μεγάλη κρίση. Ίσως τη μεγαλύτερη από την στιγμή που ανέλαβε ο Special One, ο οποίος διάγει τη μεγαλύτερη αμφισβήτηση στην προπονητική του διαδρομή.

Μια πηγή, όπως αναφέρει το ESPN, ανέφερε πως "ο Μουρίνιο δημιουργεί καυγάδες με τους παίκτες του και μετά τους ζητά να παίξουν γι' αυτόν", ενώ μια πηγή δίπλα σε παίκτη από τους λεγόμενους βασικούς ανέφερε πως ο ίδιος και κάποιοι άλλοι δεν έχουν καταφέρει να βελτιωθούν καθόλου από την ημέρα που πήγε ο Πορτογάλος στην ομάδα. Γι' αυτό άλλωστε και αρκετοί δεν θέλουν να συνεχίσουν να δουλεύουν μαζί του κάτω απ' αυτές τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.

AP Photo/Frank Augstein

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ