ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Καντσέλσκις: "Θα προτιμούσα τον Γκουαρδιόλα αντί του Μουρίνιο στη Γιουνάιτεντ"

Καντσέλσκις: "Θα προτιμούσα τον Γκουαρδιόλα αντί του Μουρίνιο στη Γιουνάιτεντ"

Ο Αντρέι Καντσέλσκις εξέφρασε την προτίμηση του στις προπονητικές τακτικές του Πεπ Γκουαρδιόλα σε σχέση με τον Ζοζέ Μουρίνιο, υποστηρίζοντας πως χωρίς τον Ντε Χέα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα ήταν... έκτη στη βαθμολογία.

Ο Ρώσος παλαίμαχος εξτρέμ αγωνίστηκε για μια τετραετία υπό τις οδηγίες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και σε δηλώσεις του ενόψει του κυριακάτικου (10/12) ντέρμπι του Μάντσεστερ, δεν δίστασε να εκφράσει την προτίμηση του στο προπονητικό στυλ του Πεπ Γκουαρδιόλα.

"Θα προτιμούσα τον Γκουαρδιόλα αντί του Μουρίνιο στο "Old Trafford". Η Μάντσεστερ Σίτι μοιάζει καλύτερη, ένα επίπεδο πάνω από την Γιουνάιτεντ η οποία έχει σπουδαία ονόματα, μεγάλους παίκτες αλλά στην σύγκριση, η Σίτι παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο.

Κατά την άποψη μου, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χρειάζεται κάποιον που θα παίζει με εξτρέμ. Τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα, οπότε ίσως θα πρέπει να ψάξει για δύο ακραίους, έναν για κάθε πτέρυγα. Ο Μουρίνιο παίζει πιο αμυντικά.

Δεν είμαι χαρούμενος όταν παρακολουθώ κάποια ματς της Γιουνάιτεντ. Δεν είναι όπως παίζαμε με τον Φέργκιουσον, όταν πάντα υπήρχαν εξτρέμ. Τώρα είναι η Σίτι που παίζει έτσι και σκοράρει πολλά τέρματα. Η Γιουνάιτεντ χρειάζεται πλάτος για να ανοίξει τις αντίπαλες άμυνες", τόνισε χαρακτηριστικά ο Καντσέλσκις που προχώρησε σε συγκρίσεις του τότε με το σήμερα, αποθεώνοντας τον Νταβίδ Ντε Χέα .

"Όταν αγωνιζόμουν, παίζαμε για να ευχαριστηθούμε τα παιχνίδια, υπήρχε βελτίωση και ορισμένες φορές παίζαμε με διαφορετικό τρόπο. Ο Καντονά, ο Γκιγκς, εγώ, ο Χιούζ. Τώρα βλέπεις έναν - δύο πραγματικά καλούς παίκτες. Αν το ρόστερ του 1994 θα κέρδιζε το σημερινό; Ναι, θα τους κερδίζαμε, κανένα πρόβλημα...

Ο Μάρκους Ράσφορντ είναι καλός, αλλά ο Ντε Χέα είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας. Αν δεν ήταν αυτός, η Γιουνάιτεντ δεν θα ήταν δεύτερη στο πρωτάθλημα, αλλά πέμπτη ή έκτη. Είναι εκπληκτικός τερματοφύλακας, όπως ο Πίτερ Σμάιχελ".

Ο Καντσέλσκις το 2001 πήγε δανεικός από την Ρέιντζερς στην Μάντσεστερ Σίτι, που εκείνη τη σεζόν υποβιβάστηκε. Και θυμήθηκε μια ιστορία ενδεικτική της τότε κατάστασης στους "πολίτες". Η αποστολή βρισκόταν για μίνι προετοιμασία δύο εβδομάδων στην Ισπανία (Μπαρμπέλα) τον Μάρτιο...

"Μοιραζόμουν το δωμάτιο με τον Γάλλο αμυντικό Λοράν Σαρβέ και πήγαμε στο δωμάτιο του Στιβ Χάουι για να τον ρωτήσουμε αν θα ήθελε να έρθει μαζί μας να φάμε κάτι. Ήταν ξαπλωμένος και έβλεπε τηλεόραση, έχοντας γύρω του μπουκάλια μπύρας.

Όταν τον ρωτήσαμε αν θα έρθει για φαγητό, ο Στιβ έδειξε ένα μπουκάλι μπύρας: 'αυτό είναι το πρωινό μου'. Μετά έδειξε ένα δεύτερο: 'αυτό είναι το μεσημεριανό μου'. Και μετά ένα τρίτο: 'αυτό είναι το δείπνο μου'.

Μαζί με τον Λοράν πήγαμε να βρούμε ένα εστιατόριο και κατά τις 8 επιστρέψαμε και πήγαμε να δούμε τον Χάουι. Ήταν ακόμη ξαπλωμένος στο κρεββάτι του. Δεν είναι κουνηθεί. Απλά είχε καλέσει την υπηρεσία δωματίου και γύρω του υπήρχαν μόνο άδεια μπουκάλια μπύρας.

Ήξερα τον Τζο Ρόιλ από την Έβερτον. Ωραίος τύπος, καλός προπονητής και όπως σε κάθε μικρό σύλλογο, οι οπαδοί της Σίτι ήταν φοβεροί. Παίζαμε άσχημα αλλά οι οπαδοί δεν μας ασκούσαν κριτική. Ήταν παράξενο για εμένα. Τελευταίοι στο πρωτάθλημα και στη διακοπή για τις εθνικές ομάδες, πήγαμε στη Μαρμπέλα! Τελευταίοι και πήγαμε στη Μπαρμπέλα! Τσιγάρα, ποτά, διασκέδαση!

Δεν ξέρω γιατί πήγαμε. Μη με ρωτάς γιατί. Ήταν απαίσια και με ξάφνιασε όλο αυτό. Δεν ήταν επαγγελματικό. Ήταν κακή διαχείριση. Η ομάδα χρειαζόταν συγκέντρωση, περισσότερη προπόνηση και τακτική. Αλλά αυτό ήταν η Σίτι τότε...", αποκάλυψε ο Καντσέλσκις που υποστήριξε πως αν η Γιουνάιτεντ χάσει την Κυριακή (10/12) τότε όλα τελειώνουν στην υπόθεση τίτλος.

"Αν η Γιουνάιτεντ ηττηθεί, τότε δεν θα έχει καμία τύχη για τη συνέχεια. Οι 11 βαθμοί είναι πολύ μεγάλη διαφορά για να καλυφθεί".

Photo: telegraph.co.uk

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ