ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Γιουνάιτεντ: Όταν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον απέρριψε τον Ανρί

Γιουνάιτεντ: Όταν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον απέρριψε τον Ανρί
AP PHOTO/MATT DUNHAM

Πρώην υπάλληλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποκάλυψε την ευκαιρία που είχαν κάποτε οι κόκκινοι διάβολοι να αποκτήσουν τον Τιερί Ανρί και την οποία έκαψε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Το όνομα Τιερί Ανρί θεωρείται πλεόν ταυτόσημο με την Άρσεναλ αν αναλογιστεί κανείς πως ο Γάλλος επιθετικός μέτρησε 228 γκολ και 92 ασίστ σε 375 συμμετοχές του με το σύλλογο του Βορείου Λονδίνου, οδηγώντας τον στην κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων και τριών Κυπέλλων Αγγλίας.

Η ιστορία ωστόσο θα μπορούσε να γραφτεί διαφορετικά εκείνη την εποχή, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, με τον "Τιτί" να φοράει μεν τα κόκκινα αλλά να μην έχει για ποδοσφαιρικό σπίτι το Χάιμπουρι και το Έμιρειτς αλλά το... Ολντ Τράφορντ.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με τον Νεντ Κέλι, πρώην επικεφαλής του τμήματος ασφαλείας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά και σωματοφύλακα των Φέργκιουσον, Καντονά και Μπέκαμ, ο Γάλλος στράικερ ήθελε αρχικά να καταλήξει στην Γιουνάιτεντ πριν έρθει το deal της Άρσεναλ με την Γιουβέντους για τη μετακίνησή του στην αγγλική πρωτεύουσα.

Διηγήθηκε μάλιστα στο "Bein Sports" μία ιστορία όπου ήταν ο ίδιος πρωταγωνιστής και η οποία είχε την υπογραφή του Άλεξ Φέργκιουσον: "Χτύπησε το τηλέφωνο στη φυσούνα μετά το ματς και μου λέει ο μεγαλύτερος αδερφός του Ερίκ Καντονά, ο Ζαν-Μαρί:

Γιουνάιτεντ: Όταν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον απέρριψε τον Ανρί
AP PHOTO/ROBIN NOWACKI

"Νεντ, πες στον Άλεξ (Φέργκιουσον) πως ο Τιερί Ανρί θέλει να έρθει στο σύλλογο". Αυτό έγινε πριν πάει στην Άρσεναλ, η πρώτη επιλογή του ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οπότε πήγα στο αφεντικό και του λέω "αφεντικό, έχω τον Ζαν-Μαρί Καντονά στο τηλέφωνο, μου είπε πως ο Ανρί θέλει να έρθει στο σύλλογο".

Αυτός μου λέει: "σε καμία περίπτωση, είναι γ@@@@@@@ τραυματίας. Πήγε στην Άρσεναλ, τα υπόλοιπα είναι ιστορία", ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας ουσιαστικά πως ο λόγος που ο Ανρί δεν κατέληξε στην Γιουνάιτεντ ήταν πως ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον θεωρούσε πως ήταν ιδιαίτερα επιρρεπής στους τραυματισμούς.

Υπενθυμίζεται πως η μετακίνηση του Ανρί από την Γιουβέντους στην Άρσεναλ έγινε το καλοκαίρι του 1999 έναντι 11.000.000 λιρών, με τον Γάλλο να σκοράρει μόλις δύο φορές στους τρεις πρώτους μήνες του στην Premier League αλλά στη συνέχεια να παίρνει φόρα και να μην σταματάει πουθενά, για να γίνει θρύλος των... θρύλων στους κανονιέρηδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ