ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Έκπληξη Καντονά για τον καλύτερο συμπαίκτη της καριέρας του

Football - Tottenham Hotspur v Manchester United - Premier League 95/96 - White Hart Lane - 1/1/96
Eric Cantona of Manchester United
Mandatory Credit: Action Images
Football - Tottenham Hotspur v Manchester United - Premier League 95/96 - White Hart Lane - 1/1/96 Eric Cantona of Manchester United Mandatory Credit: Action Images ACTION IMAGES

Ο Ερίκ Καντονά άφησε άναυδο το κοινό της εκδήλωσης που διοργάνωσε, απαντώντας στην ερώτηση για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή που είχε ποτέ για συμπαίκτη.

Ο Ερίκ Καντονά διοργάνωσε μία εκδήλωση στο Μπόρνμουθ όπου θα δεχόταν ερωτήσεις από το κοινό για 50 λεπτά, γιορτάζοντας με αυτόν τον τρόπο τα 50 χρόνια του.

Ορισμένες ερωτήσεις ήταν αρκετά ενδιαφέρουσες, ωστόσο ορισμένες απαντήσεις έγιναν... πρωτοσέλιδο στην Αγγλία και δη εκείνη που έδωσε, όταν κλήθηκε να ονοματίσει τον καλύτερο παίκτη που είχε ποτέ για συμπαίκτη.

Στην πρώτη κραταιά Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο "βασιλιάς Ερίκ" είχε για συμπαίκτες ποδοσφαιριστές όπως ο Ράιαν Γκιγκς, ο Πέτερ Σμάιχελ, ο Ρόι Κιν και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. Στην εθνική Γαλλίας, έχει παίξει για περισσότερο ή για λιγότερο στο πλευρό των Ζινεντίν Ζιντάν, Ζαν Πιερ Παπέν, Ζαν Τιγκανά, Ντιντιέ Ντεσάμπ, Λοράν Μπλαν, Μαρσέλ Ντεσαγί.

Παρ' όλα αυτά, δεν επέλεξε κανέναν εξ αυτών. Η επιλογή του ήταν ένας (σπουδαίος) συμπαίκτης από τους δέκα μήνες που πέρασε στη Λιντς, με την οποία πανηγύρισε το πρωτάθλημα του 1992.

Έκπληξη Καντονά για τον καλύτερο συμπαίκτη της καριέρας του

"Γκάρι Μακάλιστερ", ήταν η απάντηση που έδωσε στο ερώτημα, με συνέπεια να μην γίνει αποδεκτή από όλους τους παρευρισκομένους. Ορισμένοι εξ αυτών, μάλιστα, ως οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αποδοκίμασαν, λόγω του θητείας του Σκοτσέζου μέσου στη Λίβερπουλ μεταξύ 2000 και 2002, όπου κατέκτησε πέντε τρόπαια.

Ο Καντονά ρωτήθηκε και για το γεγονός ότι σταμάτησε το ποδόσφαιρο σε πολύ μικρή ηλικία, μόλις 30 ετών το 1997, απαντώντας ότι "έχασα το πάθος για το παιχνίδι" και πως πάντοτε είχε κατά νου να αποσυρθεί σε περίπτωση που συνέβαινε κάτι τέτοιο.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ