ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι: Ο Στέρλινγκ έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης

Manchester City's Raheem Sterling, left, runs with the ball following by Chelsea's Mateo Kovacic during the English Premier League soccer match between Chelsea and Manchester City at Stamford Bridge in London, Saturday Dec. 8, 2018. (AP Photo/Tim Ireland)
Manchester City's Raheem Sterling, left, runs with the ball following by Chelsea's Mateo Kovacic during the English Premier League soccer match between Chelsea and Manchester City at Stamford Bridge in London, Saturday Dec. 8, 2018. (AP Photo/Tim Ireland) AP PHOTO/TIM IRELAND

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης από τους οπαδούς της Τσέλσι με τον Ρίο Φέρντιναρντ και τον Ίαν Ράιτ να καλούν τους ποδοσφαιριστές να αντιδράσουν σε τέτοια φαινόμενα. (VIDEOS)

Η Τσέλσι ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι αφού επικράτησε με 2-0 επί της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα, όμως ένα γεγονός ήρθε να επισκιάσει την επιτυχία των μπλε. Για μία ακόμα φορά το τελευταίο διάστημα υπάρχουν κατηγορίες σε βάρος φιλάθλου για ρατσιστική επίθεση.

Εκείνος που έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης είναι ο Ραχίμ Στέρλινγκ και δράστης ένας εκ των οπαδών της Τσέλσι.

Συγκεκριμένα, σε μία φάση στο πρώτο ημίχρονο ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι πήγε κοντά στους οργανωμένους οπαδούς των μπλε και ένας εξ αυτών φαίνεται να χρησιμοποιεί ρατσιστικές εκφράσεις εις βάρος του παίκτη της Σίτι.

Ήδη, τόσο η Τσέλσι όσο και η αστυνομία ερευνούν το συμβάν με τους μπλε να έχουν δώσει όλα τα διαθέσιμα βίντεο στις Αρχές. "Είμαστε ενήμεροι και έχουμε δει το βίντεο από το οποίο φέρεται να έχει εκφραστεί η ρατσιστική επίθεση και θα εξετάσουμε αν όντως έχει γίνει κάτι τέτοιο" ανέφερε μεταξύ άλλων εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΟΙ ΡΙΟ ΦΕΡΝΤΙΝΑΡΝΤ ΚΑΙ ΙΑΝ ΡΑΙΤ

Άμεση ήταν η αντίδραση από δύο παλαίμαχους αθλητές οι οποίοι πλέον κατέχουν ρόλο σχολιαστή. Ο λόγος για τους Ρίο Φέρντιναρντ και Ίαν Ράιτ. Αμφότεροι επεσήμαναν ότι πρέπει να δοθεί ένα τέλος και πως επιστρέφουν οι κακές ημέρες του παρελθόντος.

Μάλιστα, ο Ρίο Φέρντιναρντ το πήγε ένα βήμα παρακάτω. Ο παλαίμαχος αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κάλεσε τους παίκτες των αγγλικών ομάδων να κάνουν μία ανάλογη πράξη όπως αυτή του Κάπερνικ στο NFL όπου μετέπειτα ακολούθησαν και άλλοι παίκτες οι οποίοι γονάτιζαν κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου των ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ