ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Το συγκινητικό γράμμα του Στέρλινγκ σε οπαδό που έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης

Manchester City's Raheem Sterling, front, duels for the ball with Bournemouth's Charlie Daniels during the English Premier League soccer match between Manchester City and Bournemouth at Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, Dec. 1, 2018. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester City's Raheem Sterling, front, duels for the ball with Bournemouth's Charlie Daniels during the English Premier League soccer match between Manchester City and Bournemouth at Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, Dec. 1, 2018. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Λίγο καιρό μετά τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε κατά τη διάρκεια του Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι, ο Ραχίμ Στέρλινγκ έγραψε μία συγκινητική επιστολή σε ένα νεαρό οπαδό που είχε τύχει παρόμοιας αντιμετώπισης.

Η πρόσφατη επίθεση που δέχτηκε την ώρα του Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι έδωσε την ευκαιρία στον Ραχίμ Στέρλινγκ να βάλει ξανά στο τραπέζι το θέμα του ρατσισμού στα αγγλικά γήπεδα, με τον μεσοεπιθετικό των "πολιτών" να αποτελεί μάλιστα πηγή έμπνευσης για αρκετό κόσμο.

Απόδειξη είναι η περίπτωση του Ίθαν Ρος, με τη γιαγιά του να έρχεται σε επικοινωνία με τον Στέρλινγκ ορμώμενη από το γεγονός πως ο νεαρός φαν έπεσε θύμα ρατσιστικής μεταχείρισης και την απάντηση να έρχεται άμεσα.

Ο Στέρλινγκ όχι μόνο συγκινήθηκε από το μήνυμα που έλαβε αλλά έγραψε και γράμμα προς τον νεαρό οπαδό, με το περιεχόμενό του να βλέπει το φως της δημοσιότητας μέσω των social media.

"Αγαπητέ Ίθαν. Πρόσφατα ενημερώθηκα από την αγαπημένη σου γιαγιά για τις δύσκολες στιγμές που περνάς με την ρατσιστική αντιμετώπιση εις βάρος σου. Θυμήσουν να μένεις όρθιος και να είσαι υπερήφανος για αυτό που είσαι.

Μην τους αφήνεις να σου παίρνουν μακριά το κουράγιο σου. Είσαι δυνατός και πολύ γενναίος και η γιαγιά σου είναι πολύ υπερήφανη για σένα. Συνέχισε να είσαι ο εαυτός σου.

Να θυμάσαι ότι μπορεί να μη γίνεται ευκολότερη η ζωή μας όταν μιλάμε αλλά η ευκολία δεν άλλαξε ποτέ τίποτα. Με ειλικρινείς χαιρετισμούς, Ραχίμ Στέρλινγκ".

Το συγκινητικό γράμμα του Στέρλινγκ σε οπαδό που έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης

Photo Credits: AP Photo/Rui Vieira

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ