ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Στέρλινγκ: "Να τιμωρείται με 9 πόντους μία ομάδα για φαινόμενα ρατσισμού"

Manchester City's Raheem Sterling celebrates with the trophy after the English FA Cup Final soccer match between Manchester City and Watford at Wembley stadium in London, Saturday, May 18, 2019. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Manchester City's Raheem Sterling celebrates with the trophy after the English FA Cup Final soccer match between Manchester City and Watford at Wembley stadium in London, Saturday, May 18, 2019. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ δήλωσε πως δεν φτάνουν τα μπλουζάκια και τα μηνύματα στα social media για να νικηθεί ο ρατσισμός στα γήπεδα και ζήτησε παραδειγματικές τιμωρίες των ομάδων (VIDEO).

Ούτε καμπάνιες μέσω των social media, ούτε μηνύματα μέσα από T-shirts. Σύμφωνα με τον Ραχίμ Στέρλινγκ, ο οποίος έχει βιώσει έντονα στο πετσί του το άσχημη πρόσωπο του ρατσισμού στα αγγλικά γήπεδα, η μοναδική λύση για να εξαλειφθεί οριστικά το φαινόμενο είναι να υπάρχουν σοβαρές κυρώσεις στις ομάδες.

"Να αφαιρούνται πόντοι από τις ομάδες, να τις βγάζουν έξω από τις διοργανώσεις, τότε είναι που ο κόσμος θα αρχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρά το θέμα.

Αρκετές φορές έχουμε φορέσει μπλουζάκια με μηνύματα κατά του ρατισμού αλλά επαναλαμβάνω πως δεν είναι αρκετό. Απαιτούνται πιο σκληρές τιμωρίες", τόνισε ο Στέρλινγκ στο πλαίσιο ημερίδας που διοργάνωσε στη Νέα Υόρκη η εφημερίδα "Wall Street Journal", με τον διεθνή Άγγλο στράικερ της Μάντσεστερ Σίτι να συνεχίζει:

"Εάν για παράδειγμα πάω σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα και υποστηρίζω την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν θα θέλω να είμαι εγώ το άτομο που θα κρεμάσει την ομάδα του κάνοντας ανόητες αναφορές στο γήπεδο.

Εάν ξέρεις πως πρόκειται να επιβληθεί στην ομάδα σου αφαίρεση εννέα βαθμών, δεν πρόκειται να κάνεις αυτά τα ρατσιστικά σχόλια ακόμα και αν κάποιος τα έχει στο μυαλό του".

Υπενθυμίζεται πως ο Στερλινγκ προέρχεται από μία εκπληκτικη σεζόν τόσο για αυτόν (25 γκολ σε ολες τις διοργανώσεις) όσο και για την ομάδα του (η Μάντσεστερ Σίτι έγινε η πρώτη ομάδα στην Αγγλία που κατέκτησε το εγχώριο τρεμπλ), με τον ίδιο να τραβάει πάνω του τον περασμένο Δεκέμβριο τα φώτα της δημοσιότητας όταν έπεσε θύμα ρατσιστικής επιθεσης από οπαδούς της Τσέλσι, κατά τη διάρκεια του αγώνα των Λονδρέζων με την Σίτι στο Λονδίνο.

Photo Credits: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ο Γκουαρδιόλα κάνει μάθημα τακτικής στον Στέρλινγκ την ώρα της απονομής!
TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ