ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Στέρλινγκ: "Η μόνη ασθένεια τώρα είναι ο ρατσισμός"

Στέρλινγκ: "Η μόνη ασθένεια τώρα είναι ο ρατσισμός"

Ο 25χρονος εξτρέμ της Μάντσεστερ Σίτι, Ράχιμ Στέρλινγκ, τόνισε ότι η καταπολέμηση του ρατσισμού είναι το πιο σημαντικό πράγμα αυτή την στιγμή και στήριξε τις διαμαρτυρίες του Black Lives Matter.

Διαμαρτυρίες για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στις ΗΠΑ πραγματοποιούνται σε όλο τον πλανήτη και εκατομμύρια κόσμου διαδηλώνει απέναντι στον ρατσισμό. Το ποδόσφαιρο δεν έχει μείνει ασυγκίνητο σε ό,τι συμβαίνει, αφού μέχρι και στη χώρα μας και το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό πραγματοποιήθηκε κίνηση κατά του ρατσισμού.

Ο εξτρέμ της Μάντσεστερ Σίτι, Ραχίμ Στέρλινγκ, μίλησε στο BBC Newslight στηρίζοντας τις συγκεντρώσεις που λαμβάνουν χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο στα πλαίσια του Black Lives Matter: "Ξέρω ότι αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο κλισέ, αλλά η μόνη ασθένεια αυτή τη στιγμή είναι ο ρατσισμός που αντιμαχόμαστε.

Είναι το πιο σημαντικό πράγμα τώρα, γιατί είναι κάτι που συμβαίνει για χρόνια. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με την πανδημία, θέλουμε να βρούμε μία λύση για να σταματήσει" ανέφερε ο παίκτης των Πολιτών.

Έπειτα συμπλήρωσε για τις διαμαρτυρίες: "Την ίδια ώρα, αυτό είναι που κάνουν όλες οι διαμαρτυρίες. Προσπαθούν να βρουν μία λύση για να σταματήσουν την αδικία που βλέπουν και μάχονται γι' αυτό τον σκοπό. Όσο το κάνουν ειρηνικά και με ασφάλεια και δεν βλάπτουν κανέναν, συνεχίζουν να διαμαρτύρονται με αυτόν τον ειρηνικό τρόπο".

Ο Στέρλινγκ έχει παρελθόν με ρατσιστικά φαινόμενα, αφού είχε απαντήσει με καυστικά σχόλια στη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκαν αρκετοί παίκτες της εθνικής Αγγλίας από οπαδούς της Βουλγαρίας τον Οκτώβριο του 2019.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ