ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Σίτι - Τσέλσι 2-1: Η ποιότητα νίκησε τα τρομερά παιδιά του Λάμπαρντ

Manchester City's Riyad Mahrez celebrates after scoring his side's second goal during the English Premier League soccer match between Manchester City and Chelsea at Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, Nov. 23, 2019. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester City's Riyad Mahrez celebrates after scoring his side's second goal during the English Premier League soccer match between Manchester City and Chelsea at Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, Nov. 23, 2019. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Η Σίτι κινδύνεψε κόντρα στην Τσέλσι, αλλά οι Μπλε δεν είχαν διάρκεια στο παιχνίδι τους και υπέκυψαν στην ατομική ποιότητα των Πολιτών. Νίκη με 2-1 για το κλαμπ του Μάντσεστερ που συνεχίζει να κυνηγάει την Λίβερπουλ (VIDEO).

Στο πρώτο ημίχρονο του Σίτι - Τσέλσι τα είδαμε όλα. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν αλλά δεν κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ τους 0-1, καθώς οι Πολίτες κατάφεραν με γκολ των Ντε Μπράινε και Μαχρέζ να το ανατρέψουν.

Μόνη πρώτη η Λίβερπουλ στην κορυφή με 37 βαθμούς και την ακολουθούν Λέστερ με 29, Σίτι με 28 και Τσέλσι που ηττήθηκε με 26.

ΓΙΑ ΦΙΛΗΜΑ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ 20 ΛΕΠΤΑ Η ΤΣΕΛΣΙ

Οι Μπλε του Φρανκ Λάμπαρντ ήταν σούπερ στα πρώτα 21 λεπτά της αναμέτρησης στο Έτιχαντ. Η Τσέλσι, πραγματικά, έκανε ό,τι ήθελε την Μάντσεστερ Σίτι, ελέγχοντας όλες τις γραμμές. Οι Λονδρέζοι είχαν την κατοχή, είχαν θάρρος και προσπαθούσαν να βρουν το γκολ.

Η Σίτι από την άλλη είχε κάποια ξεσπάσματα με τον Ντε Μπράινε, αλλά δεν μπορούσε να βάλει ουσία στο παιχνίδι της και τιμωρήθηκε. Ήταν στο 21' όταν ο Κόβατσιτς βρήκε με εκπληκτική μπαλιά τον Καντέ, ο Γάλλος πάτησε στην περιοχή και πιεζόμενος κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Έντερσον για το 0-1.

ΜΙΛΗΣΕ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΗΣ ΣΙΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 21'

Μετά το γκολ, όμως, η Σίτι ξύπνησε. Βασισμένη στην ατομική ποιότητα των παικτών της, λοιπόν, η ομάδα του Γκουαρδιόλα βγήκε μπροστά και ανέτρεψε το εις βάρος της αποτέλεσμα μέχρι το 37ο λεπτό.

Ο κορυφαίος παίκτης στο Έτιχαντ, ο Κέβιν Ντε Μπράινε στο 29' ισοφάρισε σε 1-1. Ο Βέλγος άδειασε τον Ζορζίνιο, έφερε την μπάλα στο αριστερό και σούταρε. Η μπάλα κόντραρε στα πόδια παικτών των φιλοξενούμενων και κατέληξε στην εστία του Κέπα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό στον Λάμπαρντ, η Τσέλσι δέχθηκε και δεύτερο γκολ. Ο Μαχρέζ στο 37ο λεπτό αφού πέρασε όποιον βρήκε στην περιοχή των Μπλε, πλάσαρε ιδανικά τον Κέπα για το 2-1 που σήμανε την ανατροπή της Σίτι εις βάρος των Μπλε.

Στο 43', μάλιστα, το κλαμπ του Μάντσεστερ θα μπορούσε να πάει στ' αποδυτήρια με το υπέρ του σκορ στο 3-1. Ο Κέπα έκανε λάθος και ο Αγκουέρο που έγινε αποδέκτης της μπάλας δεν κατάφερε να σκοράρει. Το δεξί σουτ του Αργεντινού κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Βάσκου κίπερ.

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ Η ΤΣΕΛΣΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο η Τσέλσι δεν είχε την ίδια σπιρτάδα. Οι Πολίτες έλεγχαν τον ρυθμό στο β' μέρος και πήραν το θετικό αποτέλεσμα. Οι Μπλε είχαν ελάχιστες ευκαιρίες για γκολ, δεν κράτησαν την κατοχή, γεγονός που επέτρεψε στους Πολίτες να κάνουν σωστή διαχείριση και να πάρουν το τρίποντο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το ματς αποχώρησε τραυματίας ο Αγκουέρο, ενώ για την Σίτι με πρόβλημα έγινε αλλαγή και ο Ρόδρι. Όσον αφορά τη διαφορά στην βαθμολογία, οι πρωταθλητές Αγγλίας είναι εννέα βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ - ΤΣΕΛΣΙ 2-1 (HIGHLIGHTS):

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ