ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Σίτι: Τις πρώτες ημερες του Ιουλίου βγαίνει η απόφαση του CAS

Manchester City's head coach Pep Guardiola watches the English Premier League soccer match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford in Manchester, England, Sunday, March 8, 2020. (AP Photo/Dave Thompson)
Manchester City's head coach Pep Guardiola watches the English Premier League soccer match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford in Manchester, England, Sunday, March 8, 2020. (AP Photo/Dave Thompson) AP PHOTO/DAVE THOMPSON

Η ακρόαση της Μάντσεστερ Σίτι στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο ολοκληρώθηκε την Τετάρτη και η αγγλική ομάδα αναμένεται να μάθει μέσα στις πρώτες ημέρες του Ιουλίου τη μοίρα της στο Champions League την ερχόμενη διετία.

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν δέχτηκε αδιαμαρτύρητα την απόφαση της UEFA να της επιβάλλει διετή αποκλεισμό από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα (μαζί με πρόστιμο 30.000.000 ευρώ) για παραβίαση των κανόνων του Financial Fair Play και είχε προαναγγείλει από την πρώτη στιγμή πως θα προσέφευγε στη δικαιοσύνη για την ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης.

Όπου δικαιοσύνη, φέρτε στο μυαλό σας το CAS, με τους πολίτες να εκπροσωπούνται μέσω του νομικού επιτελείου τους σε τηλεδιάσκεψη που έλαβε χώρα το τελευταίο τριήμερο, όπου κατέθεσαν τα επιχειρήματά τους με στόχο να πείσουν το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο για το δίκαιο της ένστασής τους.

Η διαδικτυακή σύνδεση είχε ως έδρα την Αγγλία από τη μία πλευρά και την Ελβετία από την άλλη (σε κάποιο μέρος στην Λωζάνη), με τους δικαστές του CAS που ήταν παρόντες στην ακρόαση της Σίτι να είναι τρεις: ο Ρουί Μποτίκα Σάντος από την Πορτογαλία, ο Καθηγητής Ούλριχ Χάας από την Γερμανία και ο Άντριου ΜακΝτουγκάλ από την Γαλλία.

Manchester City's Raheem Sterling, center, fights for the ball during the English Premier League soccer match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford in Manchester, England, Sunday, March 8, 2020. (AP Photo/Dave Thompson)
Manchester City's Raheem Sterling, center, fights for the ball during the English Premier League soccer match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford in Manchester, England, Sunday, March 8, 2020. (AP Photo/Dave Thompson) AP PHOTO/DAVE THOMPSON

"Στο τέλος της ακρόασης, και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη διαδικασία", ανέφερε το CAS σε γραπτή του δήλωση, με την Σίτι να χρειαστεί τώρα να περιμένει μέχρι τις αρχές Ιουλίου για να μάθει αν ο αποκλεισμός από την Ευρώπη για την ερχόμενη διετία θα μείνει όπως έχει.

"Η ανακοίνωση της απόφασης θα εκδοθεί τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου ενώ η ακριβής ημερομηνία θα δοθεί στη δημοσιότητα αρκετές ημέρες πριν", ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του CAS.

Σημειώνεται πως σε περίπτωση που μείνει η τιμωρία της Μάντσεστερ Σίτι αυτό σημαίνει πως και η 5η της βαθμολογίας της φετινής Premier League θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο νέο Champions League, θέση που αυτή τη στιγμή καταλαμβάνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την οποία διεκδικούν αρκετές ακόμα ομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ