ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Σίτι: Ο Γκουαρδιόλα ζήτησε την κατάργηση μίας εγχώριας διοργάνωσης

Manchester City's head coach Pep Guardiola, gestures prior to the start of an English Premier League soccer match between Wolverhampton Wanderers and Manchester City at the Molineux Stadium in Wolverhampton, England, Friday, Dec. 27, 2019. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester City's head coach Pep Guardiola, gestures prior to the start of an English Premier League soccer match between Wolverhampton Wanderers and Manchester City at the Molineux Stadium in Wolverhampton, England, Friday, Dec. 27, 2019. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δήλωσε πως δεν του προκάλεσαν έκπληξη οι σοβαροί τραυματισμοί των Κέιν και Ράσφορντ και ζήτησε από τις αγγλικές ποδοσφαιρικές αρχές να αφαιρέσουν μία διοργάνωση για το καλό των ποδοσφαιριστών.

Καμπανάκι κινδύνου στις αγγλικές ποδοσφαιρικές αρχές χτύπησε την Δευτέρα με δηλώσεις του (ενόψει του αποψινού αγώνα πρωταθλήματος με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ) ο Πεπ Γκουαρδιόλα, με τον τεχνικό της Μάντσεστερ Σίτι να κάνει λόγο για το απίστευτα βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα των παικτών που αγωνίζονται στην Premier League και το οποίο έφερε ουσιαστικά τους τραυματισμούς των Χάρι Κέιν και Μάρκους Ράσφορντ.

"Δεν με εκπλήσσουν οι πρόσφατοι τραυματισμοί. Με τόσο μεγάλο αριθμό αγώνων, οι παίκτες είναι λογικό να καταρρέουν. Οι Κέιν και Ράσφροντ είναι απίστευτα σημαντικοί παίκτες για την Αγγλία.

Οι άνθρωποι που διαχειρίζονται τις τύχες του αγγλικού ποδοσφαίρου δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν παράπονα γιατί ήταν λογικό αυτό που συνέβη.

Δεν μπορούν να το αντέξουν όλο αυτό οι παίκτες, απαιτούμε πάρα πολλά από αυτούς. Όλοι οι προπονητές έχουν κάνουν παράπονα για το καλεντάρι αλλά δεν νοιάζονται", τόνισε αρχικά ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι, ξεκαθαρίζοντας πως η μόνη λύση είναι η αφαίρεση μίας εγχώριας διοργάνωσης από το καλεντάρι.

"Εξαφανίστε διοργανώσεις, βγάλτε τις έξω από το καλεντάρι. Λιγότερα ματς, λιγότερες διοργανώσεις, λιγότερες ομάδες, μικρότερη ποσότητα, μεγαλύτερη ποιότητα.

Στην Bundesliga υπάρχουν 18 ομάδες και όχι 20, ένα Κύπελλο και όχι δύο. Στην Ισπανία έχουν διάλειμμα. Οι οπαδοί θα πάνε στο θέατρο, στο σινεμά, στα εστιατόρια. Ο κόσμος μπορεί να ζήσει χωρίς ποδόσφαιρο για λίγο.

Manchester City's head coach Pep Guardiola gives instructions to his players during the English Premier League soccer match between Manchester City and Crystal Palace at Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, Jan. 18, 2020. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester City's head coach Pep Guardiola gives instructions to his players during the English Premier League soccer match between Manchester City and Crystal Palace at Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, Jan. 18, 2020. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Θα ξεκουραστούμε τον Φεβρουάριο αλλά για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες της FA, της Premier League, της UEFA και της FIFA θα πρέπει να αυξηθούν οι ημέρες κάθε χρονιάς σε 400.

Οι παίκτες πηγαίνουν στο Euro, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους με τις εθνικές ομάδες των χωρών τους και επιστρέφουν στους συλλόγους τους μετά από σχεδόν 20 ημέρες επειδή πρέπει να συνεχιστεί το σόου.

Υποφέρουν οι ποδοσφαιριστές έτσι. Θέλουν να πάνε καλά και οι σύλλογοι πιέζονται για τις νίκες ή την πρόκριση στο Champions League. Τους πιέζουμε όλο και περισσότερο και το σώμα κάποια στιγμή λέει "Στοπ, φτάνει".

Ουσιαστικά, με τον τρόπο του ο Γκουαρδιόλα ζήτησε από τους αρμόδιους να σκεφτούν σοβαρά την κατάργηση του League Cup, με την άποψη περί αφαίρεσης της διοργάνωσης από το καλεντάρι να έχει βαρύνουσα σημασία αν αναλογιστεί κανείς πως η Μάντσεστερ Σίτι είναι η ομάδα που έχει πάρει το τρόπαιο τις δύο προηγούμενες σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Γκουαρδιόλα: "Αν δεν με απολύσουν, μένω 100% στη Σίτι"
Premier League: Φιάσκο της Σίτι με αυτογκόλ στο 90' και νέα γκέλα από την Πάλας
TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ