ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Σίλβα: "Η δουλειά με τον Γκουαρδιόλα σε εξουθενώνει"

Manchester City's Bernardo Silva runs for the ball during the English Premier League soccer match between Manchester City and Tottenham Hotspur at Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, Aug. 17, 2019. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester City's Bernardo Silva runs for the ball during the English Premier League soccer match between Manchester City and Tottenham Hotspur at Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, Aug. 17, 2019. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Ο Μπερνάρντο Σίλβα μίλησε σε συνέντευξή του για την ιδιαιτερότητα του να δουλεύει κανείς για τον Πεπ Γκουαρδιόλα ενώ συνέκρινε το περυσινό πρωτάθλημα της Σίτι με εκείνο που πήρε ως παίκτης της Μονακό πριν μερικά χρόνια.

Πριν από 15 χρόνια ο Κριστιάνο Ρονάλντο μετακόμισε στο Μάντσεστερ και υπό τις οδηγίες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον εκτοξεύτηκε αγωνιστικά, για να θεωρείται τώρα ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών στο ποδόσφαιρο.

Τώρα, στο Μάντσεστερ κάνει σπουδαία καριέρα ένας συμπατριώτης του CR7 και συμπαίκτης του στην εθνική Πορτογαλίας, ο Μπερνάρντο Σίλβα, με τον 25χρονο να είναι από τα βασικά γρανάζια του Πεπ Γκουαρδιόλα στη δημιουργία της πανίσχυρης Σίτι των δύο σερί τίτλων Premier League.

"Ναι, το να δουλεύεις με τον Πεπ σε εξαντλεί, σε εξουθενώνει. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Αλλά αυτό πρέπει να κάνουμε. Εάν θέλεις να παλεύεις για όλα τα τρόπαια, τη μία σεζόν μετά την άλλη, έχεις ανάγκη από κάποιον που θα σου δίνει ώθηση όλες τις ημέρες.

Μερικές φορές αυτό δεν είναι απλό, αλλά είναι ωραίο να ξέρεις ότι έχεις έναν προπονητή που δεν σε αφήνει να τα παρατήσεις. Και ο Πεπ δεν σταματάει ποτέ. Για αυτόν δεν έχει σημασία αν είσαι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο ή αγωνίζεσαι στη δεύτερη κατηγορία, θεωρεί ότι πάντα έχεις περιθώρια βελτίωσης.

Manchester City coach Pep Guardiola, right, gives instructions from the side line to his player Bernardo Silva during the first leg, round of sixteen, Champions League soccer match between Schalke 04 and Manchester City at Veltins Arena in Gelsenkirchen, Germany, Wednesday Feb. 20, 2019. (AP Photo/Martin Meissner)
Manchester City coach Pep Guardiola, right, gives instructions from the side line to his player Bernardo Silva during the first leg, round of sixteen, Champions League soccer match between Schalke 04 and Manchester City at Veltins Arena in Gelsenkirchen, Germany, Wednesday Feb. 20, 2019. (AP Photo/Martin Meissner) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Και εάν είσαι έξυπνος καταλαβαίνεις πως όταν σου μιλάει με έναν συγκεκριμένο τρόπο δεν το κάνει για να σε εκνευρίσει αλλά για να σε κάνει να βελτιωθείς εσύ ο ίδιος και να βελτιώσεις και την ομάδα σου", τόνισε ο Σίλβα μέσα από αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην "Daily Mail", με τον Πορτογάλο να εκμυστηρεύεται επίσης ότι το πιο δύσκολο πρωτάθλημα για αυτόν δεν κατακτήθηκε πέρυσι.

"Ήταν τη σεζόν 2016-17 όταν κατακτήσαμε τον τίτλο με την Μονακό κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν (σ.σ. η Μονακό πανηγύρισε 30 νίκες σε 38 ματς και είχε μόνο νίκες στα 12 τελευταία ματς πρωταθλήματος).

Και οι δύο προσπάθειες ήταν εκπληκτικές. Όμως στην Γαλλία ουδείς πίστευε ότι θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Ίσως αυτό που συνέβη τότε με την Μονακό με προετοίμασε για την περασμένη σεζόν με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι".

Photo Credits: AP Photo/Rui Vieira, AP Photo/Martin Meissner

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Σίτι: Νοκ-άουτ και ο Στόουνς, έμεινε με έναν μόνο στόπερ ο Γκουαρδιόλα!
TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ