ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Πρώτη φορά κερδοφόρα η Μάντσεστερ Σίτι

Πρώτη φορά κερδοφόρα η Μάντσεστερ Σίτι

Για πρώτη φορά από την ημέρα που οι Άραβες έγιναν αφεντικά, η Μάντσεστερ Σίτι έχει προϋπολογισμό με θετικό πρόσημο, ενώ πλησίασε ακόμα περισσότερο τον κύκλο εργασιών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Για την πλειονότητα των φιλάθλων, η Μάντσεστερ Σίτι έχει συνδεθεί με τους Άραβες ιδιοκτήτες και με τη σπατάλη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για μεταγραφές και άλλες δραστηριότητες... Εάν ερωτηθεί κάποιος, το πιθανότερο είναι πως θα απαντήσει ότι η αγγλική ομάδα παρουσιάζει στον προϋπολογισμό της μεγάλο άνοιγμα... Και όμως! Για την προηγούμενη σεζόν ίσχυσε το αντίθετο, για πρώτη φορά από την έναρξη της αραβικής ιδιοκτησίας!

Η διοίκηση της Μάντσεστερ Σίτι έδωσε στη δημοσιότητα τα οικονομικά στοιχεία και το εκπληκτικό είναι ότι υπάρχουν κέρδη της τάξεως των 10,7 εκατομμυρίων λιρών! Πρόκειται για επίτευγμα, εάν αναλογιστεί κανείς ότι τη σεζόν 2010-2011 η Σίτι είχε ζημιές ύψους 197 εκατομμυρίων λιρών!

Τα έσοδα της Σίτι άγγιξαν τα 352 εκατομμύρια λίρες, αυξημένα κατά 5,3 εκατομμύρια λίρες σε σύγκριση με τη σεζόν 2013-2014. Όσο για τις αποδοχές των παικτών, δαπανάται μόνο το 55% των εσόδων, ποσοστό επίσης πρωτόγνωρο για τα δεδομένα των Αράβων!

Η Σίτι έκλεισε την ψαλίδα στη διαφορά των εσόδων με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία ανακοίνωσε έσοδα ύψους 395,2 εκατομμύρια λίρες!

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ