ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Ποινή απαγόρευσης μεταγραφών και βαρύ πρόστιμο στη Μάντσεστερ Σίτι

The sun sets behind the stadium during the English Premier League soccer match between Manchester City and Manchester United at the Etihad Stadium in Manchester, Thursday, April 27, 2017.(AP Photo/Dave Thompson)
The sun sets behind the stadium during the English Premier League soccer match between Manchester City and Manchester United at the Etihad Stadium in Manchester, Thursday, April 27, 2017.(AP Photo/Dave Thompson) AP

Μετά από τη Λίβερπουλ, η Premier League τιμώρησε και τη Μάντσεστερ Σίτι με απαγόρευση μεταγραφών από ακαδημίες και με βαρύ πρόστιμο, για παραβίαση κανονισμών.

Η Premier League επέβαλε απαγόρευση μεταγραφών σε επίπεδο ακαδημιών στη Μάντσεστερ Σίτι για δύο χρόνια, εξαιτίας παράβασης κανονισμών στην υπογραφή δύο ανηλίκων που δεσμεύονταν με άλλους συλλόγους.

Η ποινή τίθεται σε ισχύ τη σεζόν 2017-2018, ωστόσο η σεζόν 2018-2019 θα είναι με τριετή αναστολή και ως εκ τούτου οι "πολίτες" θα μπορούν να αποκτήσουν ξανά νεαρούς ποδοσφαιριστές από ανταγωνιστικό σύλλογο της Premier League ή των κατηγοριών της Football League, εφόσον πληρούνται οι προδιαγραφές.

Ο σύλλογος τιμωρήθηκε και με πρόστιμο ύψους 350.000 ευρώ, ως μέρος της συνολικής ποινής που επιβλήθηκε από τη λίγκα.

Η πρώτη υπόθεση αφορά σε έναν 11χρονο μέσο, τον οποίο υπέγραψαν με παράτυπο τρόπο από την Έβερτον το 2016, ενώ η άλλη υπόθεση αφορά έναν 15χρονο μέσο από τη Γουλβς. Ο κανονισμός που παραβιάστηκε αποτρέπει τους συλλόγους να αποκτούν παίκτες (από κ-10 μέχρι κ-18) από ανταγωνιστικές ομάδες της Premier League ή των κατηγοριών της Football League που είχαν δεσμευτεί με συμβόλαιο με τους συλλόγους τους το προηγούμενο 18μηνο. Αμφότεροι οι ανήλικοι ποδοσφαιριστές θα μείνουν ελεύθεροι από την ακαδημία του συλλόγου.

Η τιμωρία στη Σίτι έρχεται λίγες ημέρες πριν από την αντίστοιχη (ίδια ποινή απαγόρευσης μεταγραφών, χαμηλότερο πρόστιμο) στη Λίβερπουλ για το ίδιο παράπτωμα με έναν 12χρονο.

Photo credits: AP Photo/Dave Thompson

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ