ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Όταν ο Πεπ έγινε έξαλλος και μίλησε για παραδοχή ενοχής, αν αυτή αποδειχθεί

Manchester City's head coach Pep Guardiola, gestures prior to the start of an English Premier League soccer match between Wolverhampton Wanderers and Manchester City at the Molineux Stadium in Wolverhampton, England, Friday, Dec. 27, 2019. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester City's head coach Pep Guardiola, gestures prior to the start of an English Premier League soccer match between Wolverhampton Wanderers and Manchester City at the Molineux Stadium in Wolverhampton, England, Friday, Dec. 27, 2019. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Η αντίδραση του Πεπ Γκουαρδιόλα σε ερώτηση δημοσιογράφου πριν από 8 μήνες, η οποία σήμερα φαντάζει ενοχική. Τι έλεγε για την πιθανή τιμωρία.

Ήταν απόγευμα της 18ης Μαΐου 2019, όταν η Μάντσεστερ Σίτι μόλις είχε επικρατήσει της Γουότφορντ με 6-0 και είχε καταφέρει να κάνει το τρεμπλ.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, θα περίμενε κανείς το κλίμα να είναι πανηγυρικό για το τρομερό επίτευγμα των Πολιτών, όμως μια ερώτηση δημοσιογράφου και συγκεκριμένα του συντάκτη του Associated Press, Ρομπ Χάρις, έμελλε να χαλάσει τη γιορτή και να κάνει έξαλλο τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Βλέπετε, είχε αποκαλυφθεί λίγο καιρό πριν από το Der Spiegel, πως ο Μαντσίνι ενόσω βρισκόταν στον πάγκο της Σίτι, αμειβόταν με διπλό συμβόλαιο και από την Αλ Τζαζίρα, τη δεύτερη ομάδα του Σεΐχη Μανσούρ, μέσω μιας offshore στον Μαυρίκιο. Με αφορμή το εν λόγω δημοσίευμα ο Βρετανός δημοσιογράφος είχε ρωτήσει τον Ισπανό προπονητή, αν και αυτός λαμβάνει χρήματα από άλλη εταιρεία, προκαλώντας τον εκνευρισμό του.

“Καταλαβαίνετε τι με ρωτάτε; Αν πήρα χρήματα για μια άλλη κατάσταση, εδώ, τώρα; Ειλικρινά, πιστεύετε πως αξίζω μια τέτοια ερώτηση μετά την κατάκτηση του τρεμπλ; Αν πήρα χρήματα; Με κατηγορείτε ότι πήρα χρήματα;” είχε δηλώσει σαφώς ενοχλημένος ο Πεπ Γκουαρδιόλα, για να συμπληρώσει: “Είπα και χθες πως το κλαμπ δεν είναι ένοχο μέχρι να αποδειχθεί κάτι τέτοιο. Η Σίτι έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα μπροστά με τις επενδύσεις που έχει κάνει. Αν τιμωρηθούμε από την UEFA, θα το αποδεχθούμε. Όμως η διοίκηση μού είπε πως είμαστε απλώς υπό διερεύνηση και τους εμπιστεύομαι. Μου λένε πως ακολουθούμε όλους τους κανόνες“.

Λίγους μήνες αργότερα ήρθε η βαριά τιμωρία της Σίτι από την UEFA, με την τότε αντίδραση του Γκουαρδιόλα, να φαντάζει σήμερα άκρως ενοχική. Μένει πλέον να δούμε, το πώς θα αντιδράσει στις πρώτες δηλώσεις του μετά την επιβολή της ποινής.

Άλλωστε ο προπονητής της Σίτι είχε δηλώσει πως η ομάδα του δεν θα τιμωρηθεί, γιατί αυτό του έχουν πει οι άνθρωποι του συλλόγου και είχε προσθέσει πως αν τελικά επιβληθεί ποινή, το κλαμπ θα την αποδεχθεί και θα συνεχίσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μάντσεστερ Σίτι: Δύο χρόνια αποκλεισμός από την Ευρώπη λόγω FFP

Όνειρα Champions League για τη Σέφιλντ του Ρέτσου

Μάντσεστερ Σίτι: Έρχεται και αφαίρεση βαθμών στο πρωτάθλημα

Μάντσεστερ Σίτι: Ξεπερνάει τα 250 εκατομμύρια η ζημιά από την τιμωρία

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ