ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Γκουαρδιόλα χαρακτήρισε άγριο ζώο τον Μέσι και "έκλεισε το μάτι" στους Ιταλούς

Manchester City manager Josep Guardiola, left, hugs Liverpool manager Juergen Klopp prior to the English Premier League soccer match between Liverpool and Manchester City at Anfield stadium in Liverpool, England, Sunday, Oct. 7, 2018. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester City manager Josep Guardiola, left, hugs Liverpool manager Juergen Klopp prior to the English Premier League soccer match between Liverpool and Manchester City at Anfield stadium in Liverpool, England, Sunday, Oct. 7, 2018. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν προσκεκλημένος στο Φεστιβάλ Αθλητισμού του Τρέντο και εκεί άφησε ανοιχτή την πόρτα για να δουλέψει στον πάγκο ιταλικής ομάδας ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε Μέσι και... τίκι-τάκα!

Έχει πετύχει στην Ισπανία και στην Γερμανία, συνεχίζει την... παράδοση στην Αγγλία, αλλά δεν αποκλείεται στο μέλλον να τον δούμε να κοσμεί με την παρουσία του την ποδοσφαιρική Ιταλία.

Αυτό τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος ήταν εκ των εκλεκτών καλεσμένων στο Φεστιβάλ Αθλητισμού του Τρέντο (μαζί με Κάρλο Αντσελότι και Αρίγκο Σάκι), με τον τεχνικό της Μάντσεστερ Σίτι να ερωτάται σχετικά και να μην αποκλείει συνεργασία με ομάδα της Serie A στο μέλλον.

"Γιατί όχι; Πριν από χρόνια με ρωτούσαν για το αν θα πήγαινα ποτέ να προπονήσω στην Γερμανία και όμως πήγα στην Μπουντεσλίγκα, οπότε απαντώ "γιατί όχι" για την Ιταλία.

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα μάθαινα γερμανικά. Η Ιταλία παραμενει μία επιλογή. Εσείς άλλωστε τρώτε πολύ καλά εδώ", δήλωσε αρχικά ο Γκουαρδιόλα, για να προσθέσει μεταξύ άλλων:

"Ακούω να λένε πως η Ιταλία έχει αμυντικό ποδόσφαιρο, όμως το να αμύνεσαι καλά είναι μεγάλη αρετή και εσείς είστε μαέστροι σε αυτό το πράγμα".

Ο Γκουαρδιόλα ρωτήθηκε επίσης για την επιτυχία που είχε στην Μπαρτσελόνα από το 2008 μέχρι το 2012 και στάθηκε ιδιαίτερα τόσο στον ξεχωριστό τρόπο παιχνιδιού των "μπλαουγκράνα" εκείνη την περίοδο όσο και στον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της "Μπάρσα", που ήταν και εξακολουθεί να είναι ο Λιονέλ Μέσι.

"Το τίκι-τάκα είναι ένας χαρακτηρισμός που δεν μου αρέσει πολύ, μοιάζει με μία αστεία λέξη αλλά για μας ήταν ένα σύστημα παιχνιδιού που μας επέτρεψε να γυρίζουμε τη μπάλα για να την φέρνουμε όπου θέλαμε εμείς.

Είμαι χαρούμενος που άρεσε αυτός ο τρόπος παιχνιδιού, το ότι θα μιλάμε για αυτή την ομάδα σε 20 χρόνια από τώρα, σημαίνει πως κάτι καλό κάναμε. Ο Μέσι είναι ένα αγωνιστικό τέρας, ένα άγριο τέρας.

Manchester City coach Pep Guardiola gestures during the English Premier League soccer match between Manchester City and Newcastle United at the Etihad Stadium in Manchester, England, Saturday, Sept. 1, 2018. (AP Photo/Jon Super)
Manchester City coach Pep Guardiola gestures during the English Premier League soccer match between Manchester City and Newcastle United at the Etihad Stadium in Manchester, England, Saturday, Sept. 1, 2018. (AP Photo/Jon Super) AP PHOTO/JON SUPER

Είναι ένας παίκτης που σε βοηθάει πάντα, μισεί να χάνει, παίζει όπως έπαιζε όταν ήταν μικρός και στα μεγάλα γεγονότα, όταν η ομάδα τον ακολουθεί, κάνει τη διαφορά. Είναι ένα φαινόμενο".

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην κάνει σχόλιο και για το φετινό Champions League, με τον Καταλανό να μην συμπεριλαμβάνει την ομάδα του, την Μάντσεστερ Σίτι, μεταξύ των πρώτων φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

"Δεν ξέρω αν είμαστε ακόμα έτοιμοι για να κατακτήσουμε το Champions League. Το καλύτερο αποτέλεσμά μας ήταν ένας ημιτελικός. Δεν ξέρω αν είμαστε έτοιμοι γιατί δεν έχουμε ιστορία πίσω μας.

Τα φαβορί είναι οι ομάδες που έχουν μεγαλύτερη ιστορία, θα έλεγα την Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα και θα προσέθετα την Γιουβέντους, που με την απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο κάνει δήλωση πως "φέτος το θέλουμε".

Έχει παίξει σε δύο τελικούς, κάθε φορά είναι και πιο κοντά. Υπάρχει και η Ατλέτικο Μαδρίτης που παίζει εντός έδρας (σ.σ. ο τελικός θα γίνει στο "Wanda Metropolitano" το 2019) και τα έχει πάει εξαιρετικά τα τελευταία χρόνια. Εμείς ευχόμαστε να φτάσουμε στον τελικό".

Photo Credits: AP Photo/Rui Vieira, AP Photo/Jon Super

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ