ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Ο Γκουαρδιόλα κράτησε τον Τουρέ στη Μάντσεστερ Σίτι

Ο Γκουαρδιόλα κράτησε τον Τουρέ στη Μάντσεστερ Σίτι

Ο Γιαγιά Τουρέ βρισκόταν στη "μαύρη λίστα" του Πεπ Γκουαρδιόλα, ωστόσο με την παρουσία του στο δεύτερο μισό της σεζόν, κέρδισε νέο συμβόλαιο στη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Γιαγιά Τουρέ έμοιαζε να μην έχει ούτε παρόν ούτε μέλλον στη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, αφού οι δυο τους είχαν κακές σχέσεις από την εποχή της Μπαρτσελόνα, ωστόσο όχι μόνο αγωνίστηκε τη φετινή σεζόν και δεν παραχωρήθηκε με μεταγραφή, αλλά υπέγραψε και νέο συμβόλαιο με τον σύλλογο!

Ο μέσος από την Ακτή Ελεφαντοστού υπέγραψε συνεργασία μονοετούς διάρκειας που θα τον κρατήσει για όγδοη σεζόν στο "Ετιχάντ", στερώντας του την ευκαιρία να γίνει ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες στον κόσμο, αφού ο ατζέντης του, Ντμίτρι Σέλουκ, προ εβδομάδων έκανε λόγο για συμφωνία με τη Σπαρτάκ Μόσχας.

Ο 34χρονος πρώην παίκτης του Ολυμπιακού είχε παραγκωνιστεί στην αρχή της σεζόν ως απόρροια και εμπρηστικών δηλώσεων του Σέλουκ με αποδέκτη τον Γκουαρδιόλα, ωστόσο όταν δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις, ο Καταλανός τεχνικός επανέφερε τον Τουρέ στην ομάδα και την ενδεκάδα, με συνέπεια να πάρει πίσω επτά γκολ σε τριάντα αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Τουρέ έμενε ελεύθερος το καλοκαίρι, ωστόσο ο διευθυντής ποδοσφαίρου του συλλόγου, Τσίκι Μπεγκιριστάιν, εξήγησε γιατί ήταν κομβικό να παραμείνει: "Ο Γιαγιά υπήρξε φανταστικός υπηρέτης της Μάντσεστερ Σίτι και συνεχίζει να είναι ζωτικής σημασίας μέλος του ρόστερ του Πεπ Γκουαρδιόλα".

"Είναι ένας από τους πιο έμπειρους και πιο δημοφιλείς παίκτες και δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο χαρούμενος που παραμένει μαζί μας, καθώς αρχίζουμε μία σεζόν, για την οποία προσδοκούμε τα καλύτερα. Ο Γιαγιά υπήρξε βασικός πρωταγωνιστής στις επιτυχίες που είχαμε τα προηγούμενα επτά χρόνια και έχει κεντρικό ρόλο τη νέα σεζόν".

Ο ίδιος ο Τουρε δήλωσε: "Είμαι πολύ χαρούμενος. Είπα στον εαυτό μου ότι το ταξίδι στη Σίτι δεν έχει τελειώσει και όταν έλαβα την κλήση από τον Τσίκι και μίλησα με τον προπονητή, ήμουν πολύ χαρούμενος. Όταν ήρθα εδώ για πρώτη φορά, προσπαθούσα να αποτελέσω μέλος μιας νέας ιστορίας. Είμαι πολύ χαρούμενος τώρα που είμαι μέλος μιας σπουδαίος ομάδας με σπουδαίους παίκτες γύρω μου, οι οποίοι με βοηθούν να επιτυγχάνω τους στόχους μου".

Ο Τουρέ έχει φορέσει 298 φορές τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι, έχει σημειώσει 82 τέρματα και σε αυτό το διάστημα έχει πανηγυρίσει δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο, δύο League Cup, ένα Super Cup και μία παρουσία στα ημιτελικά του Champions League. Το 2013-2014 αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της σεζόν για τη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ δύο φορές έχει περιληφθεί στην καλύτερη ενδεκάδα της χρονιάς στην Premier League (2012, 2014).

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ