ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Μάντσεστερ Σίτι: Τιμάει τον Νταβίντ Σίλβα με άγαλμά του έξω απ' το Etihad

Manchester City's David Silva runs during the English Premier League soccer match between Manchester City and Norwich City at the Etihad Stadium in Manchester, England, Sunday, July 26, 2020. (Peter Powelll/Pool via AP)
Manchester City's David Silva runs during the English Premier League soccer match between Manchester City and Norwich City at the Etihad Stadium in Manchester, England, Sunday, July 26, 2020. (Peter Powelll/Pool via AP) AP

Η Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσε ότι θα τιμήσει τον Ντάβιντ Σίλβα, ο οποίος αποχωρεί από τους πολίτες έπειτα από 10 χρόνια παρουσίας, με άγαλμά του έξω από το Etihad.

Στις 14 Ιουλίου του 2010 η Μάντσεστερ Σίτι αποφάσισε να δαπανήσει 29 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της τον Νταβίντ Σίλβα από την Βαλένθεια. Ο 34χρονος Ισπανός, έπειτα από 10 χρόνια αποχώρησε από τους πολίτες.

Ο Σίλβα αγωνίστηκε για τελευταία φορά στον αποκλεισμό της Σίτι από την Λιόν στα προημιτελικά του Champions League. Ο 34χρονος Ισπανός, ο οποίος είναι ανάμεσα στηνΛάτσιοκαι τηνΒαλένθιαπροκειμένου να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, φόρεσε τη φανέλα των πολιτών σε 436 αναμετρήσεις με 77 γκολ και 140 ασίστ, ενώ κατέκτησε 4 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα και 5 Λιγκ Καπ.

Η Μάντσεστερ Σίτι αποφάσισε να τιμήσει τον Σίλβα και όπως έκανε γνωστό με επίσημή της ανακοίνωση θα χτίσει ένα άγαλμά του έξω από το Etihad. Την απόφαση έμαθε ο 34χρονος Ισπανός από τον πρόεδρο των πολιτών αμέσως μετά την τελευταία του εμφάνιση στην Premier League.

Επιπλέον, ένα γήπεδο στο προπονητικό κέντρο των πολιτών θα έχει το όνομά του. Το άγαλμα πρόκειται να αποκαλυφθεί το 2021, μαζί με εκείνο του Βενσάν Κομπανί.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ