ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Γκουαρδιόλα για το 9-0 επί της Μπέρτον: "Τα γκολ είναι ο καλύτερος τρόπος σεβασμού"

Manchester City coach Pep Guardiola looks on during the English League Cup semi-final first leg soccer match between Manchester City and Burton Albion at the Etihad Stadium in Manchester, England, Wednesday, Jan. 9, 2019. (AP Photo/Dave Thompson)
Manchester City coach Pep Guardiola looks on during the English League Cup semi-final first leg soccer match between Manchester City and Burton Albion at the Etihad Stadium in Manchester, England, Wednesday, Jan. 9, 2019. (AP Photo/Dave Thompson) AP PHOTO/DAVE THOMPSON

Η Μπέρτον έγινε σάκος του μποξ απέναντι στην ασυγκράτητη Μάντσεστερ Σίτι στον πρώτο ημιτελικό του League Cup, αυτό ωστόσο δεν εμπόδισε τον Πεπ Γκουαρδιόλα να την αποθεώσει με δηλώσεις του.

Τι και αν η Μάντσεστερ Σίτι πέτυχε για πρώτη φορά εννέα γκολ σε ένα παιχνίδι μετά από 31 χρόνια και ο Πεπ Γκουαρδιόλα ισοφάρισε την πιο ευρεία νίκη ως προπονητής (ήταν στον πάγκο της Μπαρτσελόνα στο 9-0 επί της Οσπιταλέτ στις 23 Δεκεμβρίου 2011);

Ο Καταλανός τεχνικός έδειξε πόσο gentleman είναι καθώς δεν παρασύρθηκε από το εξωπραγματικό 9-0 της ομάδας του και αντιμετώπισε την Μπέρτον με το μέγιστο σεβασμό. Αρχικά έσφιξε το χέρι σε όλους τους παίκτες της ομάδας του Νάιτζελ Κλαφ για την προσπάθεια που κατέβαλαν στο "Έτιχαντ" και είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τον γκολκίπερ Κόλινς, ενώ στις δηλώσεις του επαίνεσε τόσο την ομάδα όσο και τον τεχνικό της, Νάιτζελ Κλαφ.

"Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στην Μπέρτον για αυτό που έχουν κάνει, έχουν νικήσει ομάδες από την Premier League και την Championship και άξιζαν να βρίσκονται εδώ.

Η διαφορά με τις ομάδες της Premier League είναι ο ρυθμός, καθώς παίζουμε με υψηλή ένταση. Χάρη σε αυτό το γεγονός μπορέσαμε και να βάλαμε γρήγορα γκολ.

Ήταν σημαντικό να αποκτήσουμε πλεονέκτημα για τη ρεβάνς, δεν περιμέναμε να πετύχουμε τόσα πολλά γκολ αλλά είναι σπουδαίο. Σημαίνει πολλά για εμάς. Στο ημίχρονο μιλήσαμε σχετικά με το να είμαστε αδίστακτοι.

Το να σκοράρουμε είναι ο καλύτερος τρόπος για να σεβαστούμε τη διοργάνωση και τους αντιπάλους", τόνισε ο τεχνικός των "πολιτών", για να αναφερθεί στη συνέχεια στον ομόλογό του, Νάιτζελ Κλαφ.

"Εκπληκτικό. Ο πατέρας του θα του είχε δείξει τα κόλπα του! Σέβεται το ποδόσφαιρο και είναι χαρισματικός. Είναι τιμή για μένα να παίζω κόντρα στην ομάδα του. Ήθελα να τους συγχαρώ που έφτασαν ως εδώ. Αξίζουν πάρα πολλά μπράβο.

Εμείς δεν έχουμε πολλούς τίτλους στο μουσείο μας οπότε κάθε φορά που έχουμε την ευκαιρία να προσπαθήσουμε για να βρεθούμε στον τελικό, είμαστε πεινασμένοι. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να βλέπουμε σοβαρά όλα τα παιχνίδια".

Photo Credits: AP Photo/Dave Thompson

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ