Μάντσεστερ Σίτι: Κίνδυνος μονοετούς αποκλεισμού από το Champions League λόγω FFP

H πρωταθλήτρια Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι, κινδυνεύει σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times με αποκλεισμό ενός έτους από το Champions League σε περίπτωση που αποδειχθούν οι οικονομικές παρατυπίες της στο Financial Fair Play.

Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε το πρωτάθλημα Αγγλίας νικώντας εκτός έδρας την Μπράιτον την Κυριακή (12/5), αλλά η Δευτέρα (13/5) φέρνει τους πολίτες αντιμέτωπους με πιθανή τιμωρία λόγω της έρευνας που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες από UEFA, FIFA, FA για οικονομικές παρατυπίες (Financial Fair Play) όπως δημοσιεύθηκαν στον Der Spiegel.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times οι πολίτες κινδυνεύουν με ποινή αποκλεισμού ενός έτους από το Champions League. Όπως αναφέρεται το συμβούλιο οικονομικού ελέγχου της UEFA συναντήθηκε πριν από δύο εβδομάδες στην Ελβετία (Νιόν) για να εξετάσει τα ευρήματα και να καταθέσει εντός της τρέχουσας εβδομάδας το φάκελο που έχει σχηματιστεί.

Πρόεδρος του συμβουλίου είναι ο Βέλγος πρώην πρωθυπουργός, Ιβ Λετέρμ, ο οποίος θα έχει τον τελευταίο λόγο - σύμφωνα με το ρεπορτάζ αρκετά μέλη προσανατολίζονται στο να προτείνουν τον αποκλεισμό - σε ενδεχόμενη τελική πρόταση για ποινή αποκλεισμού τουλάχιστον ενός έτους από την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Δεν έχει γίνει ξεκάθαρο εάν αυτή η ποινή - σε περίπτωση που τελικά επιβληθεί - θα ισχύσει από την επόμενη (2019-20) ή την μεθεπόμενη (2020-2021) σεζόν. Σε κάθε περίπτωση, η κάτοχος της Premier League θα έχει δικαίωμα να προσφύγει στο CAS.

Φυσικά σε περίπτωση επιβολής των ανωτέρων κυρώσεων, αναμένεται με ενδιαφέρον και η αντίδραση των FA και Premier League.

Photo credits: AP Images

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ