ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Ξέσπασμα Γκουαρδιόλα για το πρόγραμμα: "Θα σκοτώσουμε τους παίκτες"

Manchester City's manager Pep Guardiola watches in heavy rain during the English Premier League soccer match between Manchester City and Watford at Etihad stadium, in Manchester, England, Tuesday, Jan. 2, 2018. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester City's manager Pep Guardiola watches in heavy rain during the English Premier League soccer match between Manchester City and Watford at Etihad stadium, in Manchester, England, Tuesday, Jan. 2, 2018. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Οι αρκετοί τραυματισμοί που έχουν πλήξει την Μάντσεστερ Σίτι το τελευταίο διάστημα προκάλεσαν την αντίδραση του Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος μετά τον αγώνα με τη Γουότφορντ τα "έχωσε" στην FA, τονίζοντας πως τα πολλά παιχνίδια σε μικρό διάστημα θα "σκοτώσουν" τους παίκτες.

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε εύκολα 3-1 της Γουότφορντ και επέστρεψε στις νίκες ύστερα απ' τη "λευκή" ισοπαλία απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας. Ωστόσο, ο Πεπ Γκουαρδιόλα είδε τον Κάιλ Γουόκερ να αποχωρεί με πρόβλημα τραυματισμού, με τον Άγγλο μπακ να προστίθεται στη μακρά λίστα των τραυματιών της Σίτι το τελευταίο διάστημα.

Ήδη, στα... πιτς βρίσκεται ο Γκαμπριέλ Ζεζούς που τραυματίστηκε στον αγώνα με την Κρίσταλ Πάλας και θα μείνει εκτός δράσης για τις επόμενες 4-6 εβδομάδες. Το νέο πρόβλημα τραυματισμού προκάλεσε την αντίδραση του Καταλανού τεχνικού, ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τον αγώνα με τις "σφήκες" τα "έχωσε" στην FA, υποστηρίζοντας πως τα συνεχόμενα παιχνίδια σε μικρό διάστημα θα "σκοτώσουν" τους παίκτες.

"Θα δούμε τι συμβαίνει με τον Κάιλ (σ.σ. Γουόκερ) . Μάλλον δεν έχει μεγάλο πρόβλημα. Όμως, αυτό που είδαμε τις τελευταίες εβδομάδες είναι πως υπήρξαν πολλοί τραυματισμοί. Θα τους σκοτώσουμε! Οι υπεύθυνοι θα πρέπει να επανεξετάσουν την κατάσταση. Δεν είναι φυσιολογικό να παίζουμε 31 Δεκεμβρίου και μετά 2 Ιανουαρίου. Ξέρω πως το show πρέπει να συνεχιστεί. Δεν προστατεύουμε τους παίκτες και όλοι έρχονται στο γήπεδο για τους παίκτες, όχι για τους προπονητές, τη συνέντευξη Τύπου ή κάτι άλλο.

Εδώ στην Αγγλία δεν προστατεύεται τους παίκτες κι αυτό είναι λάθος. Πρέπει να δείτε την ποιότητα και όχι την ποσότητα. Μπορείς να αγωνίζεσαι κάθε 3-4-5 ημέρες, αλλά όχι κάθε δύο, γιατί είδατε τι συνέβη με τον Κάιλ Γουόκερ. Δεν λέω να αλλάξει η Boxing Day. Απλά δείτε πόσοι παίκτες αντιμετωπίζουν προβλήματα μυικών τραυματισμών".

Θυμίζουμε πως εκτός δράσης λόγω προβλήματος τραυματισμού, πέρα απ' τον Γκαμπριέλ Ζεζούς, είναι κι ο Βινσέντ Κομπανί, ενώ μακροχρόνια τραυματίας είναι ο Μπενζαμέν Μεντί. Παράλληλα, μικροπρόβλημα τραυματισμού αντιμετώπισε τις τελευταίες ημέρες κι ο Κέβιν ντε Μπρόινε.

Photo Credits: AP Photo/Rui Vieira

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ