ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Κίνδυνος αποκλεισμού της Μάντσεστερ Σίτι από το Champions League"

Manchester City's Bernardo Silva, 2nd right, celebrates with teammates after scoring his side's fourth goal during the English Premier League soccer match between Manchester City and Swansea City at Etihad stadium in Manchester, England, Sunday, April 22, 2018. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester City's Bernardo Silva, 2nd right, celebrates with teammates after scoring his side's fourth goal during the English Premier League soccer match between Manchester City and Swansea City at Etihad stadium in Manchester, England, Sunday, April 22, 2018. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Δημοσιεύματα τις τελευταίες ημέρες, σημειώνουν ότι η Μάντσεστερ Σίτι, κινδυνεύει με αποκλεισμό από το Champions League εξαιτίας της παραβίασης των κανόνων του Financial Fair Play.

Δημοσιεύματα τις τελευταίες ημέρες, σημειώνουν ότι η πρωταθλήτρια Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι, κινδυνεύει με αποκλεισμό από το Champions League την τρέχουσα ή την επόμενη σεζόν, εξαιτίας της παραβίασης των κανόνων του Financial Fair Play.

Αυτό θα συμβεί σε περίπτωση που η UEFA επαληθεύσει τα στοιχεία που αποκάλυψαν τα Football Leaks. Το 2014 θα έπρεπε να αποκλειστεί από τα ευρωπαϊκά κύπελλα και αντί αυτού της επιβλήθηκε πρόστιμο 60 εκατομμύριων ευρώ, στη συνέχεια μειώθηκε σε 20 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν, η Μάντσεστερ Σίτι τα τελευταία 7 χρόνια έχει κάνει εισροή 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία της, παραβιάζοντας κανόνες του FFP που τιμωρούνται με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μέσω υπερτιμημένων πακέτων χορηγίας. Παράλληλα, αποκαλύπτεται ότι ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί είχε ενεργό ρόλο, μαζί με αξιωματούχους της UEFA και της FIFA, ώστε να καλύπτονται οι απάτες του αγγλικού κλαμπ.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, χαρακτήρισε σοβαρή την υπόθεση και υπογράμμισε την ανάγκη εξεύρεσης λύσης. Αντίθετα, η περίπτωση της Παρί Σεν Ζερμέν, φαίνεται να αντιμετωπίζεται με πρόστιμο.

Επίσης στο τέλος αυτής της εβδομάδας και στις αρχές της επόμενης αναμένει την απόφαση της UEFA, για την Μίλαν, αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Europa League, για την παραβίαση των κανόνων του οικονομικού Fair Play την τριετία 2014-2017.

AP Photo/Rui Vieira

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ