ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Η Σίτι πήρε τον Μεντί αντί 58.000.000 ευρώ

Η Σίτι πήρε τον Μεντί αντί 58.000.000 ευρώ
Μεντί, Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι δαπάνησε 58 εκατ. ευρώ και απέκτησε από τη Μονακό τον διεθνή Γάλλο αριστερό μπακ, Μπενζαμέν Μεντί. Ο 23χρονος υπέγραψε συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας.

Μια ακόμα δαπανηρή μεταγραφή ολοκλήρωσε η Μάντσεστερ Σίτι. Οι "πολίτες" ανακοίνωσαν την απόκτηση του Μπενταμέν Μεντί, ο οποίος κόστισε 58 εκατ. ευρώ, προερχόμενος από τη Μονακό. Ο 23χρονος διεθνής Γάλλος αριστερός οπισθοφύλακας υπέγραψε για 5 χρόνια και διάλεξε τη φανέλα με το Νο22.

Το νέο απόκτημα της Σίτι ξεκίνησε την καριέρα του από τη Χάβρη, με την οποία έπαιξε σε περισσότερα από 50 παιχνίδια, για να υπογράψει το 2013 στη Μαρσέιγ. Στην ομάδα της Μασσαλίας εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του (101 στο σύνολο σε τρεις σεζόν), ώσπου το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο στη Μονακό.

Η Σίτι πήρε τον Μεντί αντί 58.000.000 ευρώ
Μεντί, Σίτι

Με την Εθνική Γαλλίας έκανε ντεμπούτο τον προηγούμενο Μάρτιο και μετρά ήδη 4 συμμετοχές. Είναι φυσικά διεθνής σε όλες τις μικρές ηλικιακά Εθνικές ομάδες της χώρας του. Η ομάδα του Μάντσεστερ ψώνισε αυτό το καλοκαίρι από τη Μονακό και τον Μπερνάρντο Σίλβα, δίνοντας στους "Μονεγάσκους" 50 εκατ. ευρώ.

Η Σίτι πήρε τον Μεντί αντί 58.000.000 ευρώ
Μεντί, Σίτι

Ο Μεντί ανέφερε για τη μεταγραφή του: "Είμαι απολύτως ικανοποιημένος που ήρθα στη Σίτι. Είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και ο Πεπ Γκουαρδιόλα προπονητής αφοσιωμένος στο επιθετικό στυλ παιχνιδιού. Είμαι βέβαιος ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι επιτυχημένα".

Η Σίτι πήρε τον Μεντί αντί 58.000.000 ευρώ
Μεντί

Τα ποσά που έχει δώσει η Σίτι για μεταγραφές είναι εντυπωσιακά. Εκτός από αυτά για Μεντί και Μπερνάντο Σίλβα, δόθηκαν 30 εκατ. ευρώ στη Ρεάλ για τον Ντανίλο, 51.34 εκατ. ευρώ για τον Κάιλ Γουόκερ από την Τότεναμ, 40 εκατ. ευρώ στη Μπενφίκα για τον Έντερσον Μοράες και άλλα 12 εκατ. ευρώ για τον Ντόουγκλας Λουίζ από τη Βάσκο ντα Γκάμα. Με άλλα λόγια, σχεδόν 241 εκατ. ευρώ!

Από το συνολικό ποσό, σχεδόν τα 139 εκατ. ευρώ έχουν δοθεί μόνο για ακραία μπακ (Ντανίλο, Μεντί, Γουόκερ).

Photo credits: www.mancity.com (official)

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ