ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Γκουαρδιόλα: "Οι παίκτες θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα"

Manchester City's head coach Pep Guardiola looks out from the bench prior the Champions League, round of 16, first leg soccer match between Real Madrid and Manchester City at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Wednesday, Feb. 26, 2020. (AP Photo/Manu Fernandez)
Manchester City's head coach Pep Guardiola looks out from the bench prior the Champions League, round of 16, first leg soccer match between Real Madrid and Manchester City at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Wednesday, Feb. 26, 2020. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα παραδέχτηκε πως θα προχωρήσει σε φουλ rotation για να αντέξουν οι παίκτες της Σίτι τα σερί παιχνίδια στην Premier League ενώ έκανε ειδική μνεία για την πρώτη προπονητική του κόντρα με τον Μικέλ Αρτέτα.

Μετά από τρεις μήνες απραξίας η Premier League επιστρέφει στη δράση και η Μάντσεστερ Σίτι είναι εκείνη που ανοίγει την αυλαία το βράδυ της Τετάρτης, υποδεχόμενη στο άδειο "Έτιχαντ" την Άρσεναλ σε εξ αναβολης αναμέτρηση.

Αυτό θα είναι το πρώτο από τα 10 ματς που χρωστούν οι πρωταθλητές Αγγλίας για να ολοκληρώσουν τη σεζον, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να υποστηρίζει -μέσω τηλεδιάσκεψης που είχε με δημοσιογράφους- πως είναι πολύ δύσκολο ακόμα και για εκείνον να εκτιμήσει το βαθμό ετοιμότητας των παικτών του.

"Θα παίξουμε και θα προσαρμοστούμε όσο το δυνατόν συντομότερα. Οι παίκτες επέστρεψαν καλά. Δεν έχουμε το παραμικρό παράπονο.

Δεν ξέρουμε την ακριβή κατάστασή μας, όπως και οι άλλοι σύλλογοι δεν γνωρίζουν. Την Τετάρτη (17/6) κόντρα στην Άρσεναλ θα δούμε το επίπεδο της ομάδας και από εκεί και πέρα θα δούμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε.

Όλες οι ομάδες της Premier League είχαν στη διάθεσή τους τρεισήμισι εβδομάδες. Ξέρουμε πως δεν φτάνουν, όμως αυτό έχουμε.

Ολοι υπέφεραν σε αυτή την κατάταση, προσωπικά και οικονομικά, και θα πρέπει να προσαρμοστούμε. Προπονούνται καλά, αλλά δεν ξέρω ακριβώς την κατάστασή τους", τόνισε αρχικά για το ματς με την Άρσεναλ ο Καταλανός τεχνικός, για να προσθέσει:

Manchester City's head coach Pep Guardiola gives directions to his players during the League Cup soccer match final between Aston Villa and Manchester City, at Wembley stadium, in London, England, Sunday, March 1, 2020. (AP Photo/Ian Walton)
Manchester City's head coach Pep Guardiola gives directions to his players during the League Cup soccer match final between Aston Villa and Manchester City, at Wembley stadium, in London, England, Sunday, March 1, 2020. (AP Photo/Ian Walton) AP PHOTO/IAN WALTON

"Με ανησυχεί ο κίνδυνος τραυματισμών. Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε ένα ματς, όμως το να δώσουμε ένα δεύτερο ματς μετά από τρεις ημέρες και ένα τρίτο μετά από τέσσερις... δεν είμαστε έτοιμοι.

Θα πρέπει να κάνουμε rotation και να χρησιμοποιήσουμε όλους τους παίκτες. Οι παίκτες είναι σε καλή φυσική κατάσταση. Μπορείς να κάνεις διακοπές δύο εβδομάδων αλλά όχι τρεις μήνες. Είμαστε υποχρεωμένοι ωστόσο να αρχίσουμε τη σεζόν".

Φυσικά, ο τεχνικός των πολιτών δεν θα μπορούσε να μη δεχτεί ερώτηση για τον Μικέλ Αρτέτα, με τον επί 2,5 χρόνια συνεργάτη του στον πάγκο της Σίτι να τίθεται αντιμέτωπός του το βράδυ της Τετάρτης ως πρώτος προπονητής της Άρσεναλ.

"Το παιχνίδι ανήκει στους παίκτες. Οι προπονητές κάνουν προτάσεις, οι παίκτες κάνουν τη διαφορά. Το παιχνίδι ανήκει σε αυτούς.

Έχουν ευθύνη όλοι τους να στείλουν μήνυμα πως είμαστε εδώ. Ξέρουμε ο ένας τον άλλο και ξέρει τα πάντα για εμάς. Είναι το ίδιο όπως ήταν εδώ.

Ο Αρτέτα είναι ένα απίστευτο σημαντικό κομμάτι της πρόσφατης επιτυχίας μας. Μας βοήθησε να είμαστε αυτοί που είμαστε και για αυτό μας ξέρει. Χαιρόμαστε που ξαναγυρίζει. Εάν είναι χαρούμενος, είμαστε και εμείς".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ