ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Γκουαρδιόλα: "Οι οπαδοί μας προτιμούν το πρωτάθλημα από το Champions League"

Manchester City's head coach Pep Guardiola gestures during the English Premier League soccer match between West Ham United and Manchester City at London stadium in London, Saturday, Aug. 10, 2019. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Manchester City's head coach Pep Guardiola gestures during the English Premier League soccer match between West Ham United and Manchester City at London stadium in London, Saturday, Aug. 10, 2019. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

O Πεπ Γκουαρδιόλα ισχυρίστηκε σε συνέντευξη Τύπου πως η κατάκτηση του Champions League δεν είναι αυτοσκοπός για αυτόν και αποκάλυψε πως οι περισσοτεροι φίλοι της Σίτι προτιμούν τον τίτλο στην Αγγλία παρά στην Ευρώπη.

Είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους κορυφαίους τεχνικούς που έχουν εμφανιστεί αυτό τον αιώνα, παρόλα ο Γκουαρδιόλα κατάφερε να σηκώσει για τελευταία φορά το ευρωπαϊκό τρόπαιο το 2011 (με Μπαρτσελόνα) και ως προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει πάει πέρα από τα προημιτελικά.

Αυτό πάντως δεν τον αγχώνει, με τον Καταλανό τεχνικό να υποστηρίζει σε συνέντευξη Τύπου (ενόψει του αγώνα με την Γκενκ) πως δεν θα θεωρήσει καταστροφή να μην πετύχει στην Ευρώπη με την Σίτι και να ξεκαθαρίζει πως στο μυαλό των οπαδών των πολιτών, έχει μεγαλύτερη σημασία η Premier League παρά το Champions League.

"Θέλω να πάρω το τρόπαιο αλλά αν δεν τα καταφέρω, δεν θα αλλάξει τη ζωή μου, δεν θα σκοτωθώ. Την ίδια ερώτηση μου έκαναν και στην πρώτη μου συνέντευξη. Κάποιες φορές χρειάζεσαι αρκετά χρόνια και άλλες το πετυχαίνεις με την πρώτη.

Λυπάμαι αλλά δεν πρόκειται να ζήσω τους επόμενους 10 μήνες με τη σκέψη πως αν δεν πάρουμε το Champions League θα είναι καταστροφή. Και αυτό γιατί είναι ωραία η ζωή μου", δήλωσε αρχικά ο Καταλανός τεχνικός, για να μιλήσει επίσης για την επιθυμία των οπαδών της Σίτι, στην πλειονότητά τους, να δουν την ομάδα τους να παίρνει το τρίτο σερί πρωτάθλημα.

Manchester City manager Pep Guardiola, left, congratulates Phil Foden after an English League Cup soccer match between between Manchester City and Preston North End, Tuesday, Sept. 24, 2019, at Deepdale Stadium in Preston, England. (Richard Sellers/PA via AP)
Manchester City manager Pep Guardiola, left, congratulates Phil Foden after an English League Cup soccer match between between Manchester City and Preston North End, Tuesday, Sept. 24, 2019, at Deepdale Stadium in Preston, England. (Richard Sellers/PA via AP) RICHARD SELLERS/PA VIA AP

"Ξέρω από διάφορες δημοσκοπήσεις που έχει κάνει ο σύλλογος, ότι για τους οπαδούς είναι πιο σημαντική η κατάκτηση της Premier League. Το γνωρίζουμε ως σύλλογος, έχουμε κάνει έρευνες, ο κόσμος προτιμάει μακράν να πάρουμε το πρωτάθλημα σε σχέση με το Champions League.

Ξέρω τη σημασία που έχει για αυτούς αλλά και αυτή η διοργάνωση είναι εξίσου ωραία. Θα πρέπει να την αντιμετωπίζουν ως ένα όνειρο. Αυτή είναι η πραγματικότητα της ομάδας μας, οφείλουμε να την αποδεχτούμε. Θα πρέπει να τους βάλουμε στη διαδικασία να συνειδητοποιήσουν πόσο σημαντικό είναι και το Champions League.

Έχω την αίσθηση πως φέτος είμαστε πιο κοντά στην επιτυχία αλλά πρόκειται για μία διοργάνωση πολύ υψηλού επιπέδου και τα πάντα μπορεί να συμβούν. Το μόνο που μπορώ να πω στους οπαδούς μας είναι "ελάτε και υποστηρίξτε μας, αυτά τα παιδιά το αξίζουν".

Photo Credits: AP Photo/Kirsty Wigglesworth, Richard Sellers/PA via AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Σίτι: Ο Φαν Μπρόνκχορστ για διάδοχος του Γκουαρδιόλα
TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ