ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Γκουαρδιόλα: "Είμαστε αθώοι μέχρι να αποδειχθεί ότι είμαστε ένοχοι"

Manchester City coach Pep Guardiola lifts the English Premier League trophy after the English Premier League soccer match between Brighton and Manchester City at the AMEX Stadium in Brighton, England, Sunday, May 12, 2019. Manchester City defeated Brighton 4-1 to win the championship. (AP Photo/Frank Augstein)
Manchester City coach Pep Guardiola lifts the English Premier League trophy after the English Premier League soccer match between Brighton and Manchester City at the AMEX Stadium in Brighton, England, Sunday, May 12, 2019. Manchester City defeated Brighton 4-1 to win the championship. (AP Photo/Frank Augstein) AP

Ο προπονητής της Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, άνοιξε τα χαρτιά ενόψει του τελικού κυπέλλου Αγγλίας απέναντι στη Γουότφορντ, απαντώντας για την παραπομπή της ομάδας λόγω παραβίασης του FFP, για τη Γιουβέντους και τη μεταγραφή του Γκριεζμάν.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα παρουσιάστηκε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας το Σάββατο (18/5), όπου η Μάντσεστερ Σίτι θα αντιμετωπίσει τη Γουότφορντ. Οι ερωτήσεις ήταν πολλές, με τον Ισπανό προπονητή να είναι αποκαλυπτικός για πολλά θέματα της επικαιρότητας.

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι αναφορές στην παραπομπή της Σίτι από το συμβούλιο του οικονομικού ελέγχου της UEFA, με τον Πεπ να δηλώνει εμπιστοσύνη στην ομάδα του: "Το έχω πει πολλές φορές εμπιστεύομαι την ομάδα. Αν η UEFA αποφασίσει ότι έχουμε κάνει κάτι κακό, θα μας τιμωρήσει. Ξέρω ότι κάποιοι θέλουν την τιμωρία μας, αλλά είμαστε αθώοι, μέχρι να αποδειχθεί ότι είμαστε ένοχοι. Σήμερα είμαστε αθώοι όμως".

Ο Γκουαρδιόλα μίλησε και για το υβριστικό σύνθημα των παικτών του για τη Λίβερπουλ: "Είμαστε χαρούμενοι για τον εαυτό μας. Αν κάποιος προσεβλήθη για κάποιο άλλο θέμα, ζητώ συγγνώμη, αλλά δεν ήταν η επιθυμία μας αυτή. Είμαστε χαρούμενοι για τον εαυτό μας".

Επιπλέον, διαβεβαίωσε την Μπαρτσελόνα, ότι δεν πρόκειται να κινηθεί για την απόκτηση του Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Ατλέτικο: "Μην ανησυχείς Μπαρτσελόνα, δεν θα αγοράσουμε τον Γκριεζμάν. Δεν μπορούμε να τον αντέξουμε οικονομικά".

Η αποχώρηση του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι από τη Γιουβέντους πυροδότησε τις φήμες εξ Ιταλίας που θέλουν τον Γκουαρδιόλα να αναλαμβάνει τη θέση του. Ο ίδιος διέψευσε ό,τι ακούγεται: "Δεν θα πάω στη Γιουβέντους ή την Ιταλία, έχω ακόμη δύο χρόνια, δεν φεύγω. Είμαι ικανοποιημένος, δεν πάω πουθενά. Την επόμενη σεζόν θα είμαι προπονητής της Σίτι".

Όσον αφορά στον μεγάλο τελικό, ο προπονητής των "Πολιτών" υποστήριξε πως ό,τι και να συμβεί η σεζόν, παραμένει τέλεια: "Αν κερδίσουμε αύριο η σεζόν είναι τέλεια, αν όχι πιστεύω ότι πάλι είναι. Μπορούσαμε να χάσουμε την Premier League για έναν πόντο και η προσπάθεια να ήταν η ίδια, για μία απόφαση μπορείς να κερδίσεις το πρωτάθλημα ή το Κύπελλο ή να το χάσουμε. Πρέπει να κρίνουμε τι έχουμε κάνει μέσα στη σεζόν. Το να κερδίσουμε τέσσερις τίτλους σε μία χρονιά θα είναι φανταστικό".

Τέλος για τους τραυματίες της Σίτι και αν τελικά θα προλάβουν το μεγάλο τελικό ο Γκουαρδιόλα δήλωσε: "Ο Μεντί δεν είναι έτοιμος, θα είναι μαζί μας την επόμενη σεζόν, άρα δεν είναι διαθέσιμος για τον τελικό. Ο Φερναντίνιο προπονήθηκε κανονικά σήμερα και χθες".

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ