ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Γκουαρδιόλα: "Αν τα παρατήσουμε, θα μείνουμε εκτός Ευρώπης"

Manchester City's head coach Pep Guardiola, gestures prior to the start of an English Premier League soccer match between Wolverhampton Wanderers and Manchester City at the Molineux Stadium in Wolverhampton, England, Friday, Dec. 27, 2019. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester City's head coach Pep Guardiola, gestures prior to the start of an English Premier League soccer match between Wolverhampton Wanderers and Manchester City at the Molineux Stadium in Wolverhampton, England, Friday, Dec. 27, 2019. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα παραδέχτηκε πως δεν είναι ρεαλιστικό πλέον για την Σίτι να σκέφτεται πώς θα φτάσει την Λίβερπουλ αλλά τόνισε πως δεν μπορεί να τα παρατήσει για να μη μείνει εκτός Ευρώπης.

Συγκλονιστικό ήταν το τελευταίο χρονικά ματς της 19ης αγωνιστικής της Premier League, με την Μάντσεστερ Σίτι να προηγείται με 2-0 στο "Μολινό" στο 50' αν και έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 12' λόγω αποβολής του Έντερσον και την Γουλβς να πραγματοποιεί τρομερή ανατροπή στη συνέχεια και να παίρνει τη νίκη με 3-2 με τα γκολ των Τραορέ (55'), Χιμένες (82') και Ντόχερτι (89').

Η ήττα αυτή άφησε τους πρωταθλητές Αγγλίας στην 3η θέση και στο -14 από την κορυφή έχοντας μάλιστα ματς περισσότερο από την Λίβερπουλ, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να τονίζει πάντως πως η ομάδα του δεν πρόκειται να πετάξει λευκή πετσέτα καθώς κινδυνεύει σε μία τέτοια περίπτωση να χάσει ακόμα και την ευρωπαϊκή έξοδο!

"Θα πρέπει να σκεφτούμε το επόμενο παιχνίδι και το πώς θα πάρουμε τη νίκη στα δικά μας παιχνίδια. Δεν είναι ρεαλιστικό να σκεφτόμαστε πώς θα πιάσουμε την Λίβερπουλ. Σε 48 ώρες έχουμε άλλο ματς.

Δεν είναι ρεαλιστικό να σκεφτόμαστε την κούρσα του τίτλου. Με ρωτούν το ίδιο πράγμα εδώ και πολύ καιρό και δίνω πάντα την ίδια απάντηση", δήλωσε αρχικά ο Καταλανός τεχνικός μετά τη ήττα-σοκ της ομάδας του (δεύτερη μέσα στην ίδια σεζόν από την Γουλβς), για να προσθέσει με νόημα:

"Δεν μπορούμε να δώσουμε προτεραιότητα στα ματς των Κυπέλλων (σ.σ. Champions League, FA Cup, Carabao Cup) επειδή αν το κάνουμε αυτό, τη νέα σεζόν δεν θα είμαστε στην Ευρώπη.

Manchester City's head coach Pep Guardiola, right, gives instructions to Kyle Walker during the English Premier League soccer match between Wolverhampton Wanderers and Manchester City at the Molineux Stadium in Wolverhampton, England, Friday, Dec. 27, 2019. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester City's head coach Pep Guardiola, right, gives instructions to Kyle Walker during the English Premier League soccer match between Wolverhampton Wanderers and Manchester City at the Molineux Stadium in Wolverhampton, England, Friday, Dec. 27, 2019. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Δεν μπορούμε να τα παρατήσουμε γιατί τότε δεν θα βγούμε στην Ευρώπη. Είχαμε πάντα καλές αντιδράσεις και έχουμε συνηθίσει να βρισκόμαστε στην κορυφή. Τώρα παλεύουμε".

Από την πλευρά του ο Μπερνάντο Σίλβα ρωτήθηκε για το τεράστιο χάσμα των 14 πόντων που χρειάζεται πλέον να καλύψει η ομάδα του αν θέλει να κάνει το θρι-πιτ και δήλωσε:

"Είναι μία άσχημη κατάσταση για μας. Ένα απογοητευτικό πρώτο μισό της σεζόν. Δεν υπήρχε κάποιος που να περίμενε να είμαστε τόσο μακριά από την Λίβερπουλ στα μισά του δρόμου.

Πρέπει να συνεχίσουμε τώρα. Ξέρουμε πως η κατάκτηση του τίτλου είναι περίπλοκο πράγμα τώρα. Δεν θα το έλεγα αδύνατο αλλά πολύ δύσκολο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μάντσεστερ Σίτι: Ο Γκουαρδιόλα απειλεί να αρπάξει το ρεκόρ του Μουρίνιο
TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ