ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Γκουαρδιόλα: "Αν δεν αποκλείσουμε την Ρέαλ, θα με απολύσει ο ιδιοκτήτης της Σίτι"

Manchester City's head coach Pep Guardiola reacts after a missed chance to score during the English League Cup semifinal second leg soccer match between Manchester City and Manchester United at Etihad stadium in Manchester, England, Wednesday, Jan. 29, 2020. (AP Photo/Dave Thompson)
Manchester City's head coach Pep Guardiola reacts after a missed chance to score during the English League Cup semifinal second leg soccer match between Manchester City and Manchester United at Etihad stadium in Manchester, England, Wednesday, Jan. 29, 2020. (AP Photo/Dave Thompson) AP PHOTO/DAVE THOMPSON

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα παραχώρησε συνέντευξη σε αγγλική τηλεοπτική εκπομπή και στάθηκε στο κακό μήνυμα που δίνεται στη νέα γενιά, ότι η κατάκτηση τροπαίων είναι το μονο που μετράει στο ποδόσφαιρο.

Για την τεράστια δυσκολία που έχει για κάποιον προπονητή να βρίσκεται πάντα σε τοπ επίπεδο και για το λάθος μήνυμα που έχει "περαστεί" στον κόσμο, ότι θα πρέπει να κατακτάς όλους τους τίτλους που κυνηγάς για να είσαι επιτυχημένος, μίλησε σε συνέντευξή του ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

"Ο κόσμος θεωρεί ότι επειδή είσαι ο Γκουαρδιόλα θα πρέπει να κατακτάς όλους τους τίτλους που διεκδικείς, κάθε χρόνο. Αυτό είναι αδύνατο", ήταν το αρχικό σχόλιο του τεχνικού της Μάντσεστερ Σίτι σε συνέντευξή του στο αγγλικό εβδομαδιαίο περιοδικό "Soccer Saturday", και συμπλήρωσε:

"Εάν δεν κερδίσεις το Champions League η χρονιά είναι καταστροφή και αν το κατακτήσεις είναι επιτυχημένη. Γιατί υπάρχει αυτή η συλλογιστική; Είναι πολύ δύσκολο να νικάς, ειδικά να πάρεις το Champions League.

Εάν ήταν έτσι τα πράγματα, στα πάνω από 100 χρόνια ιστορίας της Μάντσεστερ Σίτι, θα είχαμε πάνω από 100 αποτυχημένες σεζόν και αυτό δεν είναι αλήθεια.

Θέλουμε πάντα να πετυχαίνουμε το καλύτερο, όμως δεν μπορούμε να εγγυηθούμε πως κάθε χρόνο θα θα παίρνουμε όλους τους τίτλους εντός των συνόρων, όπως δεν μπορούμε επίσης να εγγυηθούμε πως θα κατακτήσουμε το Champions League.

Εάν δεν νικήσουμε την Ρεάλ (σ.σ. αντίπαλος της Σίτι στη φάση των "16"), θα έρθει ο ιδιοκτήτης και θα μου πει: "Δεν είναι αρκετό αυτό που κάνεις, θέλουμε το Champions League" και θα με απολύσει. Και τότε εγώ θα πω: "Ok, ευχαριστώ, ήταν χαρά μου που δούλεψα εδώ".

Όσον αφορά δε στο αν ο Καταλανός, που κερδίζει 23.000.000 ευρώ το χρόνο βάσει του συμβολαίου του με την Σίτι, θεωρεί τον εαυτό του ως τον κορυφαίο τεχνικό στον κόσμο, απάντησε αφοπλιστικά:

"Δεν έχω αισθανθεί πως είμαι ο καλύτερος, ούτε όταν ήμουν στην Μπαρτσελόνα και έπαιρνα έξι τίτλους στη σειρά και έκανα το τρεμπλ. Έχω πάρει τρόπαια επειδή είχα πάντα εκπληκτικούς παίκτες σε μεγάλους συλλόγους.

Υπάρχουν σπουδαίοι προπονητές που δεν έχουν τέτοιους παίκτες και δεν προπονούν σε μεγάλους συλλόγους. Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου άξιο προπονητή, αλλά όχι τον καλύτερο. Δώστε μου μία ομάδα που δεν είναι η Μάντσεστερ Σίτι και δεν θα νικώ".

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ