ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Διπλός μπελάς για τη Σίτι, ελέγχεται και από την Premier League!

Manchester City manager Pep Guardiola consoles injured player Kevin De Bruyne as he leaves the pitch during the  English Premier League soccer match between Bournemouth and Manchester City,  at the Vitality Stadium, in  Bournemouth, England, Saturday March 2, 2019. (Adam Davy/PA via AP)
Manchester City manager Pep Guardiola consoles injured player Kevin De Bruyne as he leaves the pitch during the English Premier League soccer match between Bournemouth and Manchester City, at the Vitality Stadium, in Bournemouth, England, Saturday March 2, 2019. (Adam Davy/PA via AP) AP

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις όσον αφορά στη Μάντσεστερ Σίτι και στις παραβιάσεις του Financial Fair Play. Μια μέρα μετά την ανακοίνωση της UEFA πως ξεκινά επίσημη έρευνα για τη Σίτι, ήρθε παρόμοια ανακοίνωση από την Premier League, να σφίξει κι άλλο τον κλοιό γύρω από τους πρωταθλητές Αγγλίας.

Σημερινό δημοσίευμα των Times αποκάλυψε πως πάνω από 12 ομάδες της Premier League ασκούν πιέσεις για να γίνει εγχώρια έρευνα (και πιθανή τιμωρία) για τις σοβαρές ατασθαλίες των πρωταθλητών. Θέλουν να μάθουν τι προτίθεται να κάνει η Premier League σχετικά με τις παραβιάσεις της Σίτι, τόσο σε θέματα ιδιοκτησίας από τρίτους, όσο και παράτυπες προσεγγίσεις ανήλικων ποδοσφαιριστών.

Η απάντηση ήρθε μερικές ώρες αργότερα, με την Premier League να ανακοινώνει επίσημα την έναρξη σχετικής έρευνας. "Η Premier League έχει ήδη επικοινωνήσει με τη Μάντσεστερ Σίτι και ζητά πληροφορίες σχετικά με πρόσφατους ισχυρισμούς και βρίσκεται σε διάλογο με το κλαμπ. Το πρωτάθλημα έχει λεπτομερείς οικονομικούς κανονισμούς και ισχυρούς κανόνες στους τομείς της απόκτησης παικτών από την ακαδημία και την ιδιοκτησία από τρίτους. Αυτή τη στιγμή διερευνούμε αυτά τα θέματα και θα επιτρέψουμε κάθε ευκαιρία στη Μάντσεστερ Σίτι να εξηγήσει το πλαίσιο και τις λεπτομέρειες που τις περιβάλλουν" αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το... κακό για την ομάδα του Μάντσεστερ άρχισε το απόγευμα της Πέμπτης (7/3), όταν ήρθε η ανακοίνωση της UEFA για το άνοιγμα φακέλου από την ανεξάρτητη πειθαρχική επιτροπή που θα ερευνήσει σε βάθος το αν υπήρχε παραβίαση των κανονισμών του Financial Fair Play από πλευράς του κλαμπ.

Η έρευνα αυτή υποκινήθηκε από μία σειρά εγγράφων που είδαν το φως της δημοσιότητας (μέσω της γερμανικής εφημερίδας "Der Spiegel") αναφορικά με υπέρογκα ποσά που δαπανήθηκαν από τους "πολίτες" και τα οποία ουσιαστικά καταστρατηγούν τις αρχές της UEFA για οικονομικό fair play, με τον αγγλικό σύλλογο από την πλευρά του να απειλεί με μηνύσεις για τον παράνομο τρόπο που αποκτήθηκαν αυτά και τα οποία την εμπλέκουν με παράνομες πράξεις.

Θυμίζουμε πως στις αρχές του χρόνου, ο Ιβς Λατέρμ, επικεφαλής του ανεξάρτητου σώματος οικονομικού ελέγχου της UEFA δήλωσε πως ". .. εάν είναι αλήθεια ό,τι έχει γραφεί, τότε θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην βαρύτερη τιμωρία: Αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της UEFA. "

Την Παρασκευή (8/3) ο τεχνικός της Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, ανέφερε για το θέμα: "Ευτυχώς, μπορεί να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και η UEFA μπορεί να αποφασίσει τι ακριβώς θα κάνει. Εμπιστεύομαι την ομάδα μου σε ό,τι έχει κάνει, γιατί το γνωρίζω. Η ομάδα έκανε χθες δήλωση, έτσι δεν μπορώ να προσθέσω κάτι άλλο, αλλά ευτυχώς μπορούν να το λύσουν γρήγορα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Δώδεκα σύλλογοι της Premier League κατά της Μάντσεστερ Σίτι!
Γκουαρδιόλα: "Εμπιστεύομαι την Μάντσεστερ Σίτι"
TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ