ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Τσιμίκας: Η σκληρή δουλειά είναι το εισιτήριό του για την Λίβερπουλ

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Τσιμίκας βρίσκεται κοντά σε μία τεράστια μεταγραφή, αφού είναι ένα βήμα πριν την μετακίνησή του στην Λίβερπουλ. Το Sport24.gr θυμάται την πορεία του, η οποία του έδωσε το εισιτήριό για την μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου την τελευταία διετία.

Μόνο οι λεπτομέρειες απομένουν για την ολοκλήρωση μίας μεγάλης μεταγραφής. Ο Κώστας Τσιμίκας πρόκειται να αφήσει την Ελλάδα και να μετακομίσει στο Μέρσεϊσαϊντ, όπου θα φορέσει μία διαφορετική κόκκινη φανέλα, αυτή της Λίβερπουλ.

Ο Γιούργκεν Κλοπ είχε τον 24χρονο Έλληνα μπακ πρώτο στις επιλογές του και τον προτίμησε από τον Τζαμάλ Λίουις της Νόριτς, ο οποίος βρέθηκε επίσης στο στόχαστρο του. Οι reds έδειξαν πώς τον θέλουν πολύ και με πρόταση στον Ολυμπιακό που ανέρχεται στα 16 εκατομμύρια ευρώ είναι κοντά στο να τον κάνουν δικό τους, με τον παίκτη των ερυθρόλευκων να προβάρει τη φανέλα της Λίβερπουλ.

Το Sport24.gr θυμάται την πορεία του Τσιμίκα στον Ολυμπιακό, αλλά και στα γήπεδα του εξωτερικού, λίγο πριν την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στην κορυφαία ομάδα του πλανήτη την τελευταία διετία.

ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Ο γεννημένος στην Θεσσαλονίκη το 1996, Κώστας Τσιμίκας, έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις Σέρρες, ενώ αργότερα πέρασε στις ακαδημίες του Πανσερραϊκού. Ωστόσο το 2014 όλα άλλαξαν, όταν στην ζωή του μπήκε ο Ολυμπιακός. Ήταν η χρονιά που ο Έλληνας μπακ μετακόμισε στα τμήματα υποδομής των ερυθρολεύκων. Εκεί δεν σταμάτησε να εξελίσσεται και στις 28 Οκτωβρίου του 2015 αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την ανδρική ομάδα σε έναν αγώνα με τον Πλατανιά.

Τη δεύτερο μισό της σεζόν 2016/2017 αποφασίστηκε ο δανεισμός του στην Δανία και την ομάδα της Έσμπιεργκ. Εκεί αγωνίστηκε σε 13 παιχνίδια και κατάφερε να πετύχει μάλιστα και δύο γκολ, ενώ μοίρασε και δύο ασίστ, δείχνοντας δείγματα του ταλέντου του στην Superligaen.

Τσιμίκας: Η σκληρή δουλειά είναι το εισιτήριό του για την Λίβερπουλ

Αφού, ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του, εφόσον δεν υπήρχε χώρος στο ρόστερ του Ολυμπιακού, αποφασίστηκε ο εκ νέου ο δανεισμός του στην Βίλεμ Τβε στην Ολλανδία για ένα χρόνο. "Είμαι γρήγορος και προσπαθώ να δημιουργώ ευκαιρίες από αριστερά. Με το στυλ παιχνιδιού μου σε συνδυασμό με το επιθετικό ολλανδικό ποδόσφαιρο, πιστεύω ότι μπορώ να ταιριάξω καλά εδώ" είχε δηλώσει για την νέα περιπέτειά του ο Τσιμίκας.

Εκεί, πραγματοποιήθηκε ένα σοβαρό "ψήσιμό" του και η εξέλιξη των στοιχείων του σε ένα περιβάλλον που βοηθάει τους ποδοσφαιριστές να γίνουν ακόμη καλύτεροι, όπως συμβαίνει στην Ολλανδία. Στην Eredivisie έγραψε 33 συμμετοχές με αρκετά μάλιστα 90λεπτά και τον τεχνικό της ολλανδικής ομάδας να του δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη. Ο απολογισμός; Τρία γκολ και άλλες τρεις ασιστ.

Ο ΜΑΡΤΙΝΣ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΕ

Έπειτα, από την επιτυχημένη πορεία του στην Ολλανδία, επέστρεψε στον Πειραιά με προπονητή τον Πέδρο Μαρτίνς τη σεζόν 2018/2019. Ο νεαρός Έλληνας μπακ κούμπωσε με το πρότζεκτ του Πορτογάλου, ο οποίος έδειξε ότι είχε σχέδια για τον Τσιμίκα.

Έτσι, δεν άργησε να έρθει και η πρώτη του ευρωπαϊκή συμμετοχή. Αυτή πραγματοποιήθηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League και στο 4-0 κόντρα στην Λουκέρνη στις 8 Σεπτεμβρίου. Σε αυτό μάλιστα το ματς μοίρασε και μία ασίστ.

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι εμφανίσεις του σε συνδυασμό με τον τρόπο του παιχνιδιού του Πέδρο Μαρτίνς, που του επέτρεψαν να δείξει τις ικανότητες του στα άκρα της άμυνας, έδωσαν στον Έλληνα μπακ ακόμη περισσότερες ευκαιρίες στο πρωτάθλημα, αλλά και την Ευρώπη. Εκείνος τις άρπαξε από τα μαλλιά και πλέον έδειχνε για το τι πρόκειται να ακολουθήσει τη σεζόν 2019/2020.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ Η ΦΕΤΙΝΗ ΣΕΖΟΝ

Το καλοκαίρι του 2019 ήταν κομβικό για τον Τσιμίκα. Ο Έλληνας μπακ δούλεψε σκληρά σε όλη την προετοιμασία και εκμεταλλεύτηκε με το παραπάνω τις ευκαιρίες που του δόθηκαν στα προκριματικά του Champions League. Με Πλζέν, Μπάσακσεχιρ και Κράσνονταρ έδειξε ακόμη περισσότερη βελτίωση, με τα τρεξίματά του στην αριστερή πλευρά να δίνουν τρομερές βοήθειες στον Ολυμπιακό.

Στο πρωτάθλημα ήταν ασταμάτητος, ενώ ανέβασε ακόμη περισσότερο τις "μετοχές" του στους ομίλους του Champions League. Εκεί του δόθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία, αφού τον είδαν ακόμη περισσότερα μάτια απέναντι σε τεράστιους αντιπάλους, όπως η Τότεναμ και η Μπάγερν Μονάχου. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Το ενδιαφέρον από την Νάπολι την χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Ο Ολυμπιακός δεν είπε το "ναιι" παρά την πρόταση των παρτενοπέι και ο Τσιμίκας έμεινε για ανεβάσει ακόμη περισσότερο την αξία του.

Τσιμίκας: Η σκληρή δουλειά είναι το εισιτήριό του για την Λίβερπουλ

Αυτό συνέβη μέσω του Europa League. Ο 24χρονος Έλληνας μπακ συμμετείχε στην μεγάλη πρόκριση του Ολυμπιακού απέναντι στην Άρσεναλ στη φάση των 32, ενώ στους 16 είχε τον δύσκολο ρόλο την κάλυψης του Αντάμα Τραορέ. Για τον Ισπανό αριστερό εξτρέμ είχαν γραφεί πολλά εκείνα το διάστημα, αλλά ο Τσιμίκας φρόντισε να τον περιορίσει με πολύ καλές εμφανίσεις στις δύο αναμετρήσεις.

Φυσικά, δεν μπορούμε να ξεχνάμε και την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με το 45ο τρόπαιο του Ολυμπιακού να συνδυάζεται με την αγωνιστική άνθηση του Τσιμίκα.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Πλέον, η καριέρα του Τσιμίκα είναι έτοιμη για την απογείωσή της. Στην Λίβερπουλ τού δίνεται η δυνατότητα για ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία να αναπτύξει τις ικανότητες του. Στην Αγγλία θα δουλέψει σε πολύ υψηλότερους ρυθμούς, εφόσον η ένταση των προπονήσεων είναι μεγαλύτερη στην Premier League.

Επιπλέον, μην ξεχνάμε ότι βρίσκεται στην ομάδα με τις περισσότερες επιτυχίες τα τελευταία χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι θα βρεθεί πλάι σε ποδοσφαιριστές κορυφαίου επιπέδου, όπως ο Άντι Ρόμπερτσον, ένας από τους καλύτερους μπακ του πλανήτη. Φυσικά θα δουλέψει υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπ. Ο Γερμανός τεχνικός έχει αποδείξει ότι μπορεί να πάρει το μάξιμουμ από τους ποδοσφαιριστές του και να τους ανεβάσει επίπεδο. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί και με την περίπτωση του Τσιμίκα.

Τσιμίκας: Η σκληρή δουλειά είναι το εισιτήριό του για την Λίβερπουλ

Οι Άγγλοι επίσης περιμένουν πολλά από τον Τσιμίκα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε και το "τιτίβισμα" της Emma Sanders, δημοσιογράφο του BBC, η οποία αναφέρει ότι η Λίβερπουλ θα αποκτήσει τον Έλληνα Ρόμπερτσον. Εν πάσει περιπτώσει, αν ο Έλληνας μπακ συνεχίζει να δουλεύει με αμείωτο ρυθμό, με τα εφόδια που θα του δοθούν στο Άνφιλντ, τότε ταβάνι δεν θα υπάρχει γι' αυτόν.

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ