ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Τσιμίκας: "Ανυπομονώ να παίξω στο Άνφιλντ, είμαι έτοιμος για τη Λίβερπουλ"

Τσιμίκας: "Ανυπομονώ να παίξω στο Άνφιλντ, είμαι έτοιμος για τη Λίβερπουλ"

Ο Κώστας Τσιμίκας παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Λίβερπουλ και δήλωσε έτοιμος για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του, αλλά και ανυπόμονος να αγωνιστεί στο Άνφιλντ με την κόκκινη φανέλα.

Μία μεγάλη συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Λίβερπουλ παραχώρησε ο Κώστας Τσιμίκας και μίλησε για τη μεταγραφή του στους Reds, τους προσωπικούς στόχους του, τον Γιούργκεν Κλοπ, αλλά και την ανυπομονησία του να παίξει στο Άνφιλντ.

Παράλληλα, ο 24χρονος αριστερός μπακ αποκαλύψε λεπτομέρειες των συζητήσεων μεταξύ Λίβερπουλ και Ολυμπιακού, δήλωσε έτοιμος για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του και τόνισε πως στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Champions League.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

"Είμαι πολύ χαρούμενος. Είμαι υπερήφανος που είμαι εδώ. Για εμένα η Λίβερπουλ είναι η μεγαλύτερη ομάδα στον κόσμο. Είναι τιμή να βρίσκομαι εδώ και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Μου αρέσει πολύ. Μου αρέσει πολύ το πρωτάθλημα εδώ. Το έβλεπα στην τηλεόραση και ήταν πάντα όνειρό μου από μικρό παιδί να έρθω και να παίξω στην Premier League".

Ποια ήταν η αντίδραση σου όταν έμαθες ότι η Λίβερπουλ ενδιαφέρεται για εσένα;

"Στην αρχή δεν μπορούσα να το πιστέψω αλλά τελικά είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα εδώ και θα αγωνιστώ για τη Λίβερπουλ".

Τα πράγματα γύρω από την μεταγραφή σου εξελίχθηκαν πολύ γρήγορα, αφότου έδωσες το τελευταίο σου παιχνίδι με τον Ολυμπιακό την περασμένη Πέμπτη με την Γουλβς. Πως το βίωσες όλο αυτό;

"Μετά από εκείνο το ματς, ήμουν έτοιμος να έρθω εδώ και να αποδεχθώ την πρόκληση. Οπως είπα και πριν είμαι έτοιμος να αγωνιστώ με τη φανέλα της Λίβερπουλ".

Πόσα ξέρεις για την ομάδα έως τώρα;

"Ο αδερφός μου είναι οπαδός της Λίβερπουλ και με έσπρωξε να έρθω εδώ. Ακόμα και τώρα δεν το πιστεύει ότι είμαι εδώ. Τώρα που θα δει τις φωτογραφίες θα το καταλάβει ότι υπέγραψα και θα είναι χαρούμενος. Όλη η οικογένειά μου και ο αδερφός μου, είναι πολύ χαρούμενοι".

Για όσους δεν σε έχουν δει να παίζεις, περιέγραψε μας τον εαυτό σου ως παίκτης:

"Αγωνίζομαι στο αριστερό άκρο της άμυνας και δίνω τα πάντα σε κάθε λεπτό του αγώνα, για την ομάδα".

Πόσο σημαντική ήταν για εσένα η περυσινή σεζόν; Επαιξες σε 46 παιχνίδια, κέρδισες το πρωτάθλημα στην χώρα σου και είχες και συμμετοχές στο Champions League.

"Παίξαμε πολύ καλά ως ομάδα, ήμασταν μια οικογένεια. Ηταν η καλύτερη σεζόν για εμένα και μετά από αυτό, η μεταγραφή μου εδώ είναι το καλύτερο δώρο για εμένα. Τώρα ανήκω στη Λίβερπουλ και είμαι έτοιμος να τα δώσω όλα σε αυτή τη νέα πρόκληση".

Στην Λίβερπουλ δίνεται μεγάλη έμφαση στα full-back, όσον αφορά το στιλ παιχνιδιού. Είσαι έτοιμος γι’ αυτή την πρόκληση;

"Με πολλή δουλειά και συγκέντρωση, κάνοντας αυτό που θέλει ο προπονητής, μπορώ να είμαι στο υψηλότερο επίπεδο. Θέλω να πετύχω τους στόχους μας. Να πάρουμε πάλι το πρωτάθλημα και να κατακτήσουμε το Champions League".

Πόσο επηρέασε την απόφασή σου να έρθεις στον σύλλογο η παρουσία του Γιούργκεν Κλοπ ως προπονητής; Πόσο ενθουσιασμένος είσαι πού θα δουλέψεις μαζί του;

"Είμαι πολύ ενθουσιασμένος, γιατί για μένα είναι ένας από τους καλύτερος προπονητές στον κόσμο. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος πού διάλεξε εμένα για να είμαι ένα από τα αριστερά μπακ της ομάδας".

Θα ανταγωνίζεσαι τον Αντριου Ρόμπερτσον, ένα από τα καλύτερα αριστερά μπακ στην Ευρώπη. Πως προσεγγίζεις αυτή την πρόκληση, το να μαθαίνεις από αυτόν και να παλεύετε για μία θέση;

"Είναι ένα πολύ καλό ταλέντο. Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να παίξω. Ξέρω ότι ο Ρόμπερτσον είναι ένα από τα καλύτερα αριστερά μπακ του κόσμου, όμως αυτό μου δίνει έξτρα κίνητρο να δουλέψω σκληρά".

Δε μεσολαβεί πολύς χρόνος ανάμεσα σε αυτή τη σεζόν και την επόμενη, και η σεζόν 2020-21 έρχεται πολύ σύντομα. Θα κάνεις ένα διάλειμμα τώρα, ή θα ξεκινήσεις να προπονείσαι αυτή την εβδομάδα;

"Δεν ξέρω ακόμα, πρέπει να μιλήσω με τον προπονητή. Αυτός θα μου πει τι πρέπει να κάνω"., ενώ λίγο αργότερα η Ένωση ευχαρίστησε μέσω των social media τον Έλληνα επιθετικό για την προσφορά του στην ομάδα.

Δε γνωρίζουμε ακόμα πότε θα έχεις την ευκαιρία να παίξεις μπροστά στο κοινό του Ανφιλντ, όμως πόσο ανυπομονείς για αυτό;

"Ελπίζω πρώτα απ’ όλα να παίξω σε αυτό το γήπεδο, (και) μετά ελπίζω να νιώσω πώς οι οπαδοί τραγουδάνε τα τραγούδια. Νομίζω ότι είμαι έτοιμος για αυτό και ελπίζω να συμβεί σύντομα".

Επιμένεις στο νούμερο 21 στη Λίβερπουλ, πού το φόραγες και στον Ολυμπιακό. Υπάρχει κάποιος λόγος για αυτό;

"Μου αρέσει σαν αριθμός. Το πήρα στην Ολλανδία όταν έπαιζα εκεί, μετά το φόρεσα για 2 χρόνια στον Ολυμπιακό, και τώρα (το φοράω και) εδώ".

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου ως παίκτης της Λίβερπουλ τόσο για τη σεζόν πού έρχεται, όσο και πέρα από αυτή;

"Να πετύχουμε τους στόχους μας. Να κερδίσουμε ξανά το πρωτάθλημα και επίσης να κερδίσουμε το Champions League".

Τέλος, ποιο θα ήταν το μήνυμά σου για τους οπαδούς της Λίβερπουλ πού παρακολουθούν και διαβάζουν την πρώτη σου συνέντευξη;

"Να είναι κοντά στην ομάδα γιατί τους χρειαζόμαστε, να τραγουδούν για την ομάδα, και στο τέλος της σεζόν θα μπορούν να πανηγυρίσουν".

Photo Credits: Liverpool FC/Andy Powell

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Γιατί η Λίβερπουλ πήρε τον Τσιμίκα κι αυτά που πρέπει να βελτιώσει
Η Λίβερπουλ δεν σταματά να ποστάρει Tσιμίκα στα social media
Οι δύο μεγάλες αγάπες του Τσιμίκα
Ούτε Μέντες, ούτε Ραϊόλα για Τσιμίκα. Ο Ολυμπιακός
Τσιμίκας: "Υπερήφανος στη Λίβερπουλ, η μεγαλύτερη ομάδα στον κόσμο"
Λίβερπουλ: Επίσημα στα κόκκινα ο Τσιμίκας
TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ