ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Τσεφέριν: "Θα το πάρει το πρωτάθλημα η Λίβερπουλ"

Liverpool team players pose prior to the start of a second leg, round of 16, Champions League soccer match between Liverpool and Atletico Madrid at Anfield stadium in Liverpool, England, Wednesday, March 11, 2020. (AP Photo/Jon Super)
Liverpool team players pose prior to the start of a second leg, round of 16, Champions League soccer match between Liverpool and Atletico Madrid at Anfield stadium in Liverpool, England, Wednesday, March 11, 2020. (AP Photo/Jon Super) AP

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, δήλωσε ότι δεν βλέπει τον τρόπο να μη στεφθεί πρωταθλήτρια Αγγλίας η Λίβερπουλ, παρά την αναστολή των αγώνων λόγω κορονοϊού.

Η Λίβερπουλ βρίσκεται μια... ανάσα από την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος στην Αγγλία μετά το 1990. Μόλις δύο νίκες μακριά. Η Premier League όμως σταμάτησε, όπως και τα περισσότερα πρωταθλήματα παγκοσμίως, λόγω κορονοϊού.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που το προηγούμενο διάστημα είχαν ταχθεί υπέρ της ακύρωσης της σεζόν, που θα σήμαινε ασφαλώς τη μη κατάκτηση του τίτλου από τους "κόκκινους". Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, έδωσε συνέντευξη στην πατρίδα του και όταν ρωτήθηκε για τη Λίβερπουλ, ήταν κατηγορηματικός:

"Δεν βλέπω τρόπο να μείνει άτιτλη η Λίβερπουλ. Αν επιστρέψουν στη δράση, δεδομένα θα νικήσει. Είναι πολύ κοντά. Ακόμα όμως και να μην συνεχιστεί το πρωτάθλημα, είναι απαραίτητο να βρεθεί τρόπος και να ανακοινωθούν οι θέσεις που θα λάβουν οι ομάδες. Κι έτσι, πάλι δεν βλέπω κάποιο σενάριο μέσω του οποίου δεν θα πάρει τον τίτλο η Λίβερπουλ. Καταλαβαίνω ότι οι οπαδοί της θα απογοητευτούν αν αυτό συμβεί σε άδειο γήπεδο ή δίχως να έχουν ολοκληρωθεί οι αγώνες, αλλά πιστεύω ότι είτε με τον έναν, είτε με τον άλλον τρόπο θα πάρουν το πρωτάθλημα".

Όταν ρωτήθηκε για το αν έχουν καθοριστεί τα κριτήρια με βάση τα οποία θα ανακυρηχθούν οι πρωταθλητές, στην περίπτωση που δεν συνεχιστούν τα πρωταθλήματα, απάντησε:

"Όχι, δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Μίλησα υποθετικά. Προετοιμαζόμαστε και για τέτοια σενάρια, αλλά δεν μπορούμε να μπούμε τώρα σε τέτοιες λεπτομέρειες για τώρα. Σε αυτό το σημείο, είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στην ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων".

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ