ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τρεις φορές 6Χ6 η Λίβερπουλ σε 126 χρόνια ιστορίας!

Liverpool's Mohamed Salah, left, celebrates scoring his side's first goal of the game during the Premier League soccer match between Liverpool and West Ham at Anfield, Liverpool, England. Sunday Aug. 12, 2018. (David Davies/PA via AP)
Λίβερπουλ DAVID DAVIES/PA VIA AP

Η Λίβερπουλ έχει κάνει τρομερό ξεκίνημα στην Premier League, μετρώντας μόνο νίκες έπειτα από έξι αγωνιστικές. Αυτό έχει συμβεί άλλες δυο φορές στα 126 χρόνια της ιστορίας της.

Το ξεκίνημα της Λίβερπουλ στην Premier League είναι ονειρεμένο. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ καλπάζει από νίκη σε νίκη, μετρώντας ήδη έξι σε ισάριθμα παιχνίδια πρωταθλήματος. Είναι μόνη πρώτη μετά και τη γκέλα της Τσέλσι με την Γουέστ Χαμ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, δείχνοντας ότι φέτος τα πράγματα μπορούν να είναι αλλιώς και να φτάσει στο πολυπόθητο πρωτάθλημα.

Οι "κόκκινοι" μετρούν 126 χρόνια ιστορίας και όμως τέτοια εκκίνηση έχουν κάνει μόλις τρεις φορές. Μάλιστα, από καταβολής Premier League, ουδέποτε είχαν ξανά ξεκίνημα με 6 στα 6, δείγμα του πόσο διαφορετική -προς το καλύτερο- είναι φέτος η Λίβερπουλ. Δεν αποκλείεται, δε, να διευρύνει το σερί της και να συνεχίσει να συλλέγει τρίποντα.

Η αμέσως προηγούμενη φορά που είχε 6Χ6 σε ξεκίνημα πρωταθλήματος, ήταν την αγωνιστική περίοδο 1990-91, όπου τερμάτισε στην δεύτερη θέση, ενώ η παρθενική ήταν την σεζόν 1978-79, όταν και στέφθηκε πρωταθλήτρια Αγγλίας. Κάτι τέτοιο ονειρεύεται να πετύχει και φέτος για πρώτη φορά μετά το 1990, που βρέθηκε για τελευταία φορά στην κορυφή στο φινάλε του πρωταθλήματος.

David Davies/PA via AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ