ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Στα δικαστήρια για τη φανέλα της Λίβερπουλ

Στα δικαστήρια για τη φανέλα της Λίβερπουλ
AP PHOTO/JON SUPER

Η Λίβερπουλ θέλει Nike, η New Balance δεν παραδίδει τα όπλα και η επόμενη φανέλα των Κόκκινων, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, θα σχεδιαστεί μεταξύ μιας σκληρής (δικαστικής) παρτίδας πόκερ. Διαβάστε το ρεπορτάζ.

Έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να γράφουμε χιλιάδες λέξεις για τα μεταγραφικά σίριαλ των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων. Το ποδόσφαιρο, όμως, άλλαξε. Τα εκατομμύρια που πέφτουν στο τραπέζι δεν είναι παίξε γέλασε και οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά μεταξύ των κλαμπ. Όλα παίζουν το ρόλο τους, ακόμα και η μάρκα της φανέλας.

Η Λίβερπουλ, κατακτώντας το Champions League, έχοντας γίνει ανταγωνιστική και στην Premier League, προφανώς, νιώθει ότι οι παίκτες της δεν χωράνε στη φανέλα που επιμελείται η New Balance. Το ζήτημα γίνεται μεγαλύτερο από τη στιγμή που η πιο "in", Nike έχει μπει στο παιχνίδι στης διεκδίκησης του σχεδιασμού της επόμενης εμφάνισης των Κόκκινων.

ΤΟ ΣΤΟΡΙ ΤΗΣ ΦΑΝΕΛΑΣ ΠΟΥ "ΒΑΡΥΝΕ"

Το Athletic αναδεικνύει τη μονομαχία εκατομμυρίων για την εμφάνιση της Λίβερπουλ. Μία "βαριά" φανέλα που το 2010, κατά την αγωνιστική κατάρρευση των πρωταθλητών Ευρώπης, δεν απασχολούσε brand όπως η Nike και η Adidas.

Η New Balance, όμως, που πίστεψε το εγχείρημα το 2010 μέσω της θυγατρικής της Warrior, εν τέλει αποδεικνύεται σοβαρός ανταγωνιστής και δεν αφήνει το μεγάλο ψάρι να φάει το μικρό. Τι μας λέει το Athletic;

Ότι η Nike αναμένεται ν' ανακοινώσει τη συμφωνία της με την Λίβερπουλ για την επόμενη σεζόν. Το deal θα είναι κοντά στα 80 εκατ. ευρώ το χρόνο, δηλαδή το μεγαλύτερο στην ιστορία της ομάδας του Μέρσεϊσάιντ. Σύμφωνα με το προαναφερθέν Μέσο, πάντως, η New Balance θα πατήσει πάνω σ' έναν όρο στο συμβόλαιό της με την Λίβερπουλ για να πάρει εκείνη κατ' αποκλειστικότητα το ρουχισμό της κατόχου του Champions League.

Ο ΟΡΟΣ - ΑΣΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ Η NEW BALANCE

Ο όρος αυτός φέρεται να λέει ότι στη λήξη της συμφωνίας με την Λίβερπουλ, η εταιρία με έδρα την Βοστόνη έχει το δικαίωμα να ματσάρει την προσφορά οποιουδήποτε ανταγωνιστή της και να πάρει εκείνη τη δουλειά! Μάλιστα, όπως αναφέρουν άνθρωποι της New Balance το σχετικό ματσάρισμα έχει ήδη πραγματοποιηθεί έστω κι αν η Λίβερπουλ δεν τους ενημέρωσε ποτέ (έτσι υποστηρίζουν) ότι υπάρχει πρόταση από την Nike.

Η Λίβερπουλ από την πλευρά της απάντησε στην εταιρία που την ντύνει πως ουσιαστικά δεν έχει το ίδιο κύρος με την Nike σε παγκόσμιο επίπεδο. Σημειώνεται επίσης ότι οι Κόκκινοι θεωρούν ότι με την Nike θα ανοιχτούν σε περισσότερες αγορές ανά την υφήλιο (βλ. Ασία). Οπότε με τα μέχρι στιγμής δεδομένα έχουμε New Balance εναντίον Λίβερπουλ για τα μάτια της Nike.

Η New Balance, σύμφωνα με το Athletic, έχει σχεδιάσει τις τρεις επόμενες εμφανίσεις της Λίβερπουλ και περιμένει το δικαστήριο για να δικαιωθεί και να συνεχίσει "με υπερηφάνεια" όπως λένε οι άνθρωποι της να ντύνει το αγγλικό μεγαθήριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λίβερπουλ επιβεβαίωσε όλα τα παραπάνω περί δικαστικής διαμάχης, αλλά δεν προέβη σε περισσότερες επίσημες δηλώσεις σχετικά με τις λεπτομέρειες.

ΓΙΝΕΤΑΙ Η 4Η ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ ΦΑΝΕΛΑ

Όπου και να κάτσει η μπίλια, η Λίβερπουλ θα έχει την τέταρτη ακριβότερη φανέλα στο ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή. Η Μπαρτσελόνα λαμβάνει 113 εκατ. ευρώ ετησίως από την Nike, η Ρεάλ Μαδρίτης 111 εκατ. ευρώ από την Adidas και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 85 εκατ. ευρώ από την ίδια εταιρία.

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ