ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Πρεμιέρα της θύρας "Κένι Νταλγκλίς" στο Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Former Liverpool manager Kenny Dalglish, centre, takes his seat before the English Premier League soccer match between Everton and Liverpool at Goodison Park Stadium, Liverpool, England, Sunday Oct. 4, 2015. After the game it emerged that Liverpool have sacked their current manager Brendan Rodgers with immediate effect. (AP Photo/Jon Super)
Former Liverpool manager Kenny Dalglish, centre, takes his seat before the English Premier League soccer match between Everton and Liverpool at Goodison Park Stadium, Liverpool, England, Sunday Oct. 4, 2015. After the game it emerged that Liverpool have sacked their current manager Brendan Rodgers with immediate effect. (AP Photo/Jon Super) AP

Η Λίβερπουλ μετονόμασε μία από τις κεντρικές εξέδρες του Άνφιλντ σε "Κένι Νταλγκλίς" προς τιμήν του σπουδαίου Σκωτσέζου παίκτη και προπονητή. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ + ΒΙΝΤΕΟ)

O "Βασιλιάς του Μέρσεϊσαϊντ" θα έχει πλέον την δική του κερκίδα στο γήπεδο όπου δοξάστηκε όσο λίγοι. Από σήμερα (13/10) μία από τις κεντρικές εξέδρες του Άνφιλντ έχει μετονομαστεί σε "Κένι Νταλγκλίς" προς τιμήν του σπουδαίου Σκωτσέζου ποδοσφαιριστή και προπονητή. Και θα "εγκαινιαστεί" στο αυριανό ντέρμπι εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ...

Ο 66χρονος σήμερα Σκωτσέζος φόρεσε την κόκκινη φανέλα για 13 χρόνια (από το 1977 μέχρι το 1990) ερχόμενος με μεταγραφή από την Σέλτικ και σε αυτό το διάστημα μέτρησε 355 συμμετοχές και 118 τέρματα. Μάλιστα, από το 1985 μέχρι το 1991 ήταν παράλληλα και παίκτης και προπονητής της Λίβερπουλ.

Ως παίκτης φορώντας την κόκκινη φανέλα κατέκτησε 20 τίτλους, ανάμεσα στα οποία ήταν τρία πρωταθλήματα Ευρώπης (1978, 1981, 1984) και έξι πρωταθλήματα (1979, 1980, 1982, 1983, 1984, 1986), ενώ καθήμενος στον πάγκο της ομάδας είχε συνεισφορά σε έντεκα. Ο τελευταίος από αυτούς ήταν στο δεύτερο πέρασμά του από τον πάγκο της ομάδας τη σεζόν 2011-12 όταν και κατέκτησε το League Cup.

Στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποίησε η Λίβερπουλ για τη μετονομασία της εξέδρας παρευρέθηκαν πολλοί από τους θρύλους της Λίβερπουλ και όχι μόνο. Στις εξέδρες του Άνφιλντ βρέθηκαν πολλοί σπουδαίοι άνθρωποι του ποδοσφαίρου ανάμεσα στους οποίους και οι Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και Μπόμπι Τσάρλτον.

"Το να βλέπει κάποιος το όνομά του στην εξέδρα είναι κάτι σπουδαίο, που σε κάνει τρομερά υπερήφανο. Υπάρχουν πολλά άτομα, που θα μπορούσαν να βρίσκονται στη θέση μου και είναι, πραγματικά, πολύ σπουδαίο για εμένα και την οικογένειά μου. Αν και νιώθω μεγάλη περηφάνια, όπως έχω πει, αισθάνομαι και λίγη αμηχανία όταν κοιτάω την εξέδρα.

Ήρθα εδώ στα 15 μου και έμεινα για λίγο. Ο Σανκς είχε ζητήσει να με αποκτήσουν, αλλά για μένα ήταν λίγο νωρίς για να φύγω από την πατρίδα και το σπίτι μου. Έτσι νόμιζα, οπότε ήμουν πολύ τυχερός όταν μου ζητήθηκε ξανά να παίξω για τον σύλλογο στα 26 μου. Για μένα ήταν το τέλειο μέρος" τόνισε μεταξύ άλλων ο εμφανώς συγκινημένος Κένι Νταλγκλίς.

Photo credits: (AP Photo/Jon Super)

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ