ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Premier League: Παίκτης της χρονιάς ο Χέντερσον

Liverpool's Jordan Henderson kisses the English Premier League trophy after it was presented following the Premier League soccer match between Liverpool and Chelsea at Anfield stadium in Liverpool, England, Wednesday, July 22, 2020. (Paul Ellis, Pool via AP)
Liverpool's Jordan Henderson kisses the English Premier League trophy after it was presented following the Premier League soccer match between Liverpool and Chelsea at Anfield stadium in Liverpool, England, Wednesday, July 22, 2020. (Paul Ellis, Pool via AP) PAUL ELLIS, POOL VIA AP

Ο Σύνδεσμος ποδοσφαιρικών συντακτών της Αγγλίας ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τον παίκτη της χρονιάς, με τον Τζόρνταν Χέντερσον να λαμβάνει τις περισσότερες ψήφους και να παίρνει το σχετικό βραβείο.

Ο Τζόρνταν Χέντερσον ανακηρύχθηκε από τον Σύνδεσμο ποδοσφαιρικών συντακτών της Αγγλίας (FWA) ως ο καλύτερος παίκτης της χρονιάς. Στον αρχηγό της Λίβερπουλ πιστώθηκε η κατάκτηση του πρωταθλήματος των "Reds" έπειτα από 30 χρόνια, και ο σημαντικός ρόλος που έπαιξε στην επιτυχία της ομάδας του.

Πέραν αυτών, ο Χέντερσον διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην κινητοποίηση των ποδοσφαιριστών, να βοηθήσουν με κάθε τρόπο το εθνικό σύστημα υγείας για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Ψηλά στην ψηφοφορία ήταν οι Κέβιν ντε Μπρόινε και Μάρκους Ράσφορντ, όπως και οι συμπαίκτες του Χέντερσον, Βίρτζιλ Βαν Ντάικ και Σαντιό Μανέ. Ο Χέντερσον μετά την ανακοίνωση των ψήφων δήλωσε: "Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την υποστήριξη αυτών που ψήφισαν για μένα, αλλά και τον σύνδεσμο ποδοσφαιρικών συντακτών γενικά.

Πρέπει να δει κάποιος τους προηγούμενους νικητές, όπου με κάποιους από αυτούς είχα την ευλογία να είμαι συμπαίκτης μαζί τους στην Λίβερπουλ, όπως ο Στίβι (Τζέραρντ) ο Λουίς (Σουάρες) και ο Μο (Σάλαχ), για να καταλάβει πόσο περίβλεπτο είναι το τρόπαιο".

Θυμίζουμε ότι περσινός νικητής του σχετικού βραβείου ήταν ο Ραχίμ Στέρλινγκ της Μάντσεστερ Σίτι. Ο συγκεκριμένος θεσμός έχει καθιερωθεί στην Αγγλία από το 1948, με τον Σερ Στάνλεϊ Μάθιους να είναι ο πρώτος νικητής.

Photo Credits: Paul Ellis, Pool via AP

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ