ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Ο Σαλάχ οδηγεί τη Λίβερπουλ και "τρελαίνει" τα στατιστικά

Liverpool's Mohamed Salah celebrates scoring his side's second goal against Leicester City during the English Premier League soccer match at Anfield, Liverpool, England, Saturday Dec. 30, 2017. (Peter Byrne/PA via AP)
Liverpool's Mohamed Salah celebrates scoring his side's second goal against Leicester City during the English Premier League soccer match at Anfield, Liverpool, England, Saturday Dec. 30, 2017. (Peter Byrne/PA via AP) AP

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ οδήγησε με δικά του γκολ στην ανατροπή και τη νίκη (2-1) τη Λίβερπουλ απέναντι στη Λέστερ. Η στατιστική "παραμιλά" με τις επιδόσεις του Αιγύπτιου δεύτερου σκόρερ της Premier League (video)

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Λέστερ με το γκολ του Τζέιμι Βάρντι, η Λίβερπουλ έφθασε στην ανατροπή και τη νίκη επί των "αλεπούδων" για την 21η αγωνιστική της Premier League.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ πέτυχε και τα δύο γκολ των "reds". Σίγουρα δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η νίκη ήλθε δια ποδός του Αιγύπτιου επιθετικού και δεύτερου σκόρερ της Premier League της τρέχουσας σεζόν με 17 γκολ (πίσω από τον Χάρι Κέιν που έχει 18 γκολ).

Από τη στατιστική εξάγονται ενδιαφέροντα στοιχεία για τον Αφρικανό. Έχει σκοράρει συνολικά 23 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Έχει πετύχει περισσότερα, δηλαδή, από όσα συνολικά (η καθεμία) οκτώ ομάδες της πρώτης κατηγορίας του αγγλικού πρωταθλήματος (Κρίσταλ Πάλας, Μπέρνλι, Μπράιτον, Σουόνσι, Γουέστ Μπρομ, Χάντερσφιλντ, Σαουθάμπτον και Νιούκαστλ).

Ενεπλάκη σε 21 γκολ - μέσω 16 γκολ και 5 ασίστς - στις 21 συμμετοχές του στην Premier League της τρέχουσας σεζόν. Αναμφίβολα, ο MVP της ομάδας του κι εκ των MVP του αγγλικού πρωταθλήματος.

Photo credits: Peter Byrne/PA via AP

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ