ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Κάραγκερ αποκάλυψε τον κανόνα της Λίβερπουλ για τον Ντρογκμπά

Liverpool's Jamie Carragher, right challenges for the ball with Chelsea's Didier Drogba during their Champions League semifinal first leg soccer match at Liverpool's Anfield ground in Liverpool, England, Tuesday, April 22, 2008. (AP Photo/Paul Thomas )
Liverpool's Jamie Carragher, right challenges for the ball with Chelsea's Didier Drogba during their Champions League semifinal first leg soccer match at Liverpool's Anfield ground in Liverpool, England, Tuesday, April 22, 2008. (AP Photo/Paul Thomas ) AP PHOTO/PAUL THOMAS

Λίγο καιρό μετά την αποχώρηση του Ντιντιέ Ντρογκμπά από τη δράση, ο Τζέιμι Κάραγκερ θέλησε να αποκαλύψει τον "κανόνα" στον οποίο υπάκουαν οι παίκτες της Λίβερπουλ όταν είχαν απέναντί τους τον Ιβοριανό στράικερ.

Τσέλσι και Λίβερπουλ έχουν δώσει μεγάλες μάχες τον 21ο αιώνα, με αποκορύφωμα αυτές για τα ημιτελικά του Champions League το 2005 και το 2007 (Mουρίνιο στον πάγκο των "μπλε" και Μπενίτεθ σε αυτόν των "κόκκινων") και ο Ντιντιέ Ντρογκμπά δεν είχε πρόβλημα να παραδεχτεί πρόσφατα πως ο δυσκολότερος για αυτόν αντίπαλος στην καριέρα του ήταν ο Τζέιμι Κάραγκερ.

Τα αισθήματα σεβασμού είναι πάντως αμοιβαία αν κρίνει κανείς από αυτά που έγραψε ο παλαίμαχος στόπερ της Λίβερπουλ (και νυν τηλεσχολιαστής) σε στήλη του στην "Telegraph", με τον Κάραγκερ να αποκαλύπτει τον "κανόνα" που είχαν εκείνον και οι συμπαίκτες του την εποχή που έβρισκαν στο δρόμο τους τον Ιβοριανό.

"Στις ημέρες μου, όπου Τσέλσι και Λίβερπουλ έπαιζαν πολύ συχνά μεταξύ τους σε πολύ σημαντικά ματς που έκριναν τίτλους, υπήρχε ένας παλιός κανόνας για το πώς αντιμετώπιζες τον Ντιντιέ Ντρογκμπά, τον παίκτη που κατά τη γνώμη μου άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε για τη θέση του φορ.

Ο κανόνας ήταν: μην νευριάζετε τον Ντιντιέ. Όταν ήταν θυμωμένος έδειχνε να παίζει καλύτερα. Όταν έπαιζε με ένταση, έμοιαζε με τον Χουλκ και ήταν αδύνατον να του πάρεις τη μπάλα. Ήταν σαν ένα θαύμα της φύσης.

Ο Ντρογκμπά μας έκανε να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας για τον τρόπο που παίζει ο φορ. Πολλές φορές έκανε τη δουλειά δύο παικτών και επέτρεπε στους προπονητές της Τσέλσι να αλλάζουν την ομάδα γύρω από εκείνον", σχολίασε χαρακτηριστικά ο Κάραγκερ.

Photo Credits: AP Photo/Paul Thomas

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ