ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Γουίλσον της Λίβερπουλ έδειξε τα "πέντε" στην Γιουνάιτεντ, όπως ο Τζέραρντ!

Ο Γουίλσον της Λίβερπουλ έδειξε τα "πέντε" στην Γιουνάιτεντ, όπως ο Τζέραρντ!

Μία άσχημη ανάμνηση θύμισε στους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο χθεσινός πανηγυρισμός του Χάρι Γουίλσον. Ήταν ολόιδιος με του Στίβεν Τζέραρντ πριν τέσσερα χρόνια.

Ακόμα μία άσχημη εμφάνιση για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την φετινή αγωνιστική περίοδο, αυτή τη φορά κόντρα στη Ντέρμπι στο Ολντ Τράφορντ.

Η ομάδα του Μουρίνιο αποκλείστηκε από την συνέχεια του Λιγκ Καπ, ωστόσο αυτό που τράβηξε την προσοχή και σχολιάστηκε αρκετά στο Νησί ήταν ο πανηγυρισμός του Χάρι Γουίλσον.

Ο Ουαλός ποδοσφαιριστής με εκπληκτικό φάουλ ισοφάρισε σε 1-1 την αναμέτρηση και έδειξε τα πέντε δάκτυλα του προς τους φιλάθλους της Γιουνάιτεντ. Αυτή η κίνηση θύμισε μία αντίστοιχη που είχε κάνει ο Στίβεν Τζέραρντ το 2014, όταν η Λίβερπουλ είχε επικρατήσει της Μάντσεστερ μέσα στο σπίτι της με 3-0, αλλά και ο Φερνάντο Τόρες στο 1-4 στο ίδιο γήπεδο το 2009.

Φυσικά, υπάρχει μία σημαντική λεπτομέρεια. Ο παίκτης ανήκει στην Λίβερπουλ αλλά παίζει δανεικός την φετινή χρονιά στην Ντέρμπι. Το δέσιμο που έχει ο Ουαλός ποδοσφαιριστής με τους "κόκκινους" φαίνεται πως είναι δυνατό, γι' αυτό και το πικάρισμα με τα πέντε δάκτυλα.

Liverpool's Steven Gerrard, left, celebrates after scoring against Manchester United during their English Premier League soccer match at Old Trafford Stadium, Manchester, England, Sunday March 16, 2014. (AP Photo/Jon Super)
Liverpool's Steven Gerrard, left, celebrates after scoring against Manchester United during their English Premier League soccer match at Old Trafford Stadium, Manchester, England, Sunday March 16, 2014. (AP Photo/Jon Super) AP

Και όσοι αναρωτιέστε τι σημαίνει αυτός ο πανηγυρισμός, είναι κάτι για το οποίο περηφανεύονται οι φίλοι της Λίβερπουλ. Είναι τα πέντε ευρωπαϊκά που έχει κατακτήσει η ομάδα τους και φυσικά είναι περισσότερα από την Μάντσεστερ Γιουνάιντετ που έχει τρία.

Η Λίβερπουλ δεν πλήγωσε μόνο με το... γκολ που πέτυχε χθες ο Γουίλσον, αλλά και με έναν άλλο τρόπο. Ο τερματοφύλακας της Ντέρμπι, Σκοτ Κάρσον, ήταν αυτός που έδωσε την μεγάλη πρόκριση στην ομάδα του καθώς απέκρουσε το τελευταίο πέναλτι, που έμελλε να είναι και καταδικαστικό για την Γιουνάιτεντ.

Derby County goalkeeper Scott Carson, left, celebrates winning the penalty shootout with team mates during the match against Manchester United during the English League Cup, third round soccer match at Old Trafford in Manchester, England, Tuesday Sept. 25, 2018. (Martin Rickett/PA via AP)
Derby County goalkeeper Scott Carson, left, celebrates winning the penalty shootout with team mates during the match against Manchester United during the English League Cup, third round soccer match at Old Trafford in Manchester, England, Tuesday Sept. 25, 2018. (Martin Rickett/PA via AP) AP

Ο 35χρονος κίπερ στο παρελθόν (2005-08) είχε περάσει από τα γκολποστ των "κόκκινων", χωρίς όμως να έχει πολλές συμμετοχές στο παλμαρέ του.

Δύο περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έχουν ένα ιδιαίτερο δέσιμο με την Λίβερπουλ, που στάθηκαν ικανές για να πετάξουν έξω την ομάδα του Μουρίνιο από την συνέχεια του Λιγκ Καπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ