ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Λίβερπουλ: Τα τέσσερα μαγικά χρόνια του Κλοπ μέσα από αριθμούς

Liverpool coach Juergen Klopp is tossed in the air by teammates as they celebrate after defeating Tottenham Hotspur 2-0 in the Champions League final soccer match at the Wanda Metropolitano Stadium in Madrid, Saturday, June 1, 2019. (AP Photo/Francisco Seco)
Liverpool coach Juergen Klopp is tossed in the air by teammates as they celebrate after defeating Tottenham Hotspur 2-0 in the Champions League final soccer match at the Wanda Metropolitano Stadium in Madrid, Saturday, June 1, 2019. (AP Photo/Francisco Seco) AP PHOTO/FRANCISCO SECO

Ο Γιούργκεν Κλοπ συμπλήρωσε τέσσερα χρόνια στο Άνφιλντ και η Λίβερπουλ υποκλίθηκε στον άνθρωπο που την αναγέννησε και την εκτόξευσε, μέσα από ένα εκπληκτικό αφιέρωμα γεμάτο αριθμούς.

Ήταν 8 Οκτωβρίου 2015 όταν ο Γιούργκεν Κλοπ έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με την Λίβερπουλ αφήνοντας για πρώτη φορά την πατρίδα του μετά από τις επιτυχημένες προπονητικές παρουσίες σε Μάιντς και Ντόρτμουντ, και εκείνη η συμφωνία έμελλε να αλλάξει για πάντα τους κόκκινους.

Ο Γερμανός τεχνικός δούλεψε σκληρά για να βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη μεταμόρφωση της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ σε ένα σύνολο που θα έχει μπολιασμένο μέσα της το dna του νικητή, με τα αποτελέσματα να είναι εντυπωσιακά.

Τρεις παρουσίες σε ευρωπαϊκούς τελικούς στις ισάριθμες συμμετοχές των κόκκινων σε ευρωπαϊκά Κύπελλα την τελευταία τετραετία, δύο συμμετοχές σε τελικούς Champions League και ένας νικηφόρος, ρεκόρ συγκομιδής βαθμών (97) σε μία σεζόν στην Premier League και άνεμος αισιοδοξίας ενόψει της συνέχειας σε Αγγλία και Ευρώπη.

Για να γιορτάσει μάλιστα τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από την πρώτη παρουσία του Κλοπ στον πάγκο της, η Λίβερπουλ προχώρησε σε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα για τον 52χρονο Γερμανό και τους αριθμούς που τον συνοδεύουν στο Μέρσεϊσαϊντ, μέσω του επίσημου στατιστικολόγου της που διατηρεί το λογαριασμό Red Gea στο Twitter.

ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ ΚΛΟΠ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΡΙΘΜΟΥΣ:

517 - Τα περισσότερα λεπτά σε όλες τις διοργανώσεις χωρίς να δεχτεί γκολ η Λίβερπουλ επί Γιούργκεν Κλοπ (Φεβρουάριος - Μάρτιος 2019).

458 - Τα γκολ που έχει σκοράρει η Λίβερπουλ σε ολες τις διοργανώσεις, 2.07 ανά παιχνίδι, το υψηλότερο ποσοστό για οποιονδήποτε προπονητή των κόκκινων τα τελευταία 123 χρόνια.

320 - Οι πόντοι που έχουν κατακτηθεί από τον Γιούργκεν Κλοπ στην Premier League σε σύνολο 152 αγώνων, 2.11 μέσος όρος ανά αγώνα.

221 - Ο αριθμός των αγώνων που έχει δώσει η Λίβερπουλ με τον Κλοπ στον πάγκο σε όλες τις διοργανώσεις.

197 - Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο είναι ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές για το συλλογο από τοτε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Κλοπ.

197 - Ο αριθμός των αγώνων που χρειάστηκε για να πανηγυρίσει 400 γκολ με την Λίβερπουλ. Έφτασε σε αυτά τα γκολ ταχύτερα από κάθε άλλον προπονητή των κόκκινων.

146 - Ο αριθμός των αγώνων που χρειάστηκε ο Γιούργκεν Κλοπ για να μαζέψει 300 βαθμούς στο πρωτάθλημα - οι λιγότεροι που χρειάστηκε ποτέ κάποιος προπονητής της Λίβερπουλ για να φτάσει σε αυτό το νούμερο.

92 - Ο αριθμός των νικών που πήρε ο Κλοπ στα πρώτα του 150 παιχνίδια πρωταθλήματος, οι περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο προπονητή στην ιστορία της Λίβερπουλ.

88 - Τα ματς στα οποία δεν παραβιάστηκε η εστία της Λίβερπουλ από τότε που προσελήφθη ο Κλοπ, με το πρώτο να είναι στην πρεμιέρα του στον πάγκο κόντρα στην Τότεναμ τον Οκτώβριο του 2015.

77 - Ο αριθμός των γκολ που έχει πετύχει ο Μοχάμεντ Σαλάχ, ο κορυφαίος σκόρερ της Λίβερπουλ επί εποχής Κλοπ.

68 - Οι αγώνες Κυπέλλων που έχει δώσει η Λίβερπουλ (30 στο Champions League, 14 στο Λιγκ Καπ, 13 στο Europa League, 10 στο Κύπελλο Αγγλίας, 10 στο FA Cup, 1 στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ) με τον Γερμανό στον πάγκο.

67 - Οι παίκτες που έχει χρησιμοποιήσει ο Κλοπ στα 221 ματς που έχει κοουτσάρει τους κόκκινους.

58.82 - Το ποσοστό νικών του Κλοπ στον πάγκο της Λίβερπουλ (130 σε 221 παιχνίδια), με το ποσοστό αυτό να τον φέρνει στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, με έναν από τους προκατόχους του στον κόκκινο πάγκο, τον Τζον ΜακΚένα, να έχει ποσοστό νικών 69.44.

53 - Οι ομάδες που έχει αντιμετωπίσει συνολικά ο Κλοπ ως τεχνικός της Λίβερπουλ, έχοντας νικήσει τις 50 εξ αυτών.

49 - Τα γκολ που έχουν πετύχει οι αναπληρωματικοί της Λίβερπουλ, με τα περισσότερα να έρχονται από τον Ντιβόκ Οριγκί (9).

44 - Ο αριθμός των λεπτών μεταξύ των γκολ της Λίβερπουλ (458 γκολ σε 20.010 λεπτά).

43 - Οι περιπτώσεις που οι κόκκινοι πέτυχαν 4+ γκολ σε κάποιο παιχνίδι.

39 - Οι φορές που έπαιξαν μαζί στο κέντρο της άμυνας οι Φαν Ντάικ και Ματίπ, με το πιο πολυφορεμένο ζευγάρι στα μετώπισθεν της Λίβερπουλ επί Κλοπ να μετράει μόλις πέντε ήττες.

38 - Ο αριθμός των διαφορετικών παικτών που έχουν σκοράρει επί Κλοπ. Ο Τζαν ήταν ο πρώτος και ο Χούβερ ο τελευταίος μέχρι στιγμής.

37 - Οι παίκτες που έχουν κάνει το ντεμπούτο τους στους κόκκινους επί εποχής Κλοπ, με τον Κόνορ Ράνταλ να είναι ο πρώτος και ο Σεπ φαν ντεν Μπεργκ ο τελευταίος.

22 - Το νικητήριο σκορ της Λίβερπουλ που έχει παρατηρηθεί περισσότερες φορές (22) είναι το 2-1.

21 - Ο μέσος όρος ηλικίας της νεότερης ενδεκάδας που έχει παρατάξει ο Κλοπ αλλά και οποιοσδήποτε τεχνικός της Λίβερπουλ, απέναντι στην Πλίμουθ στο Κύπελλο Αγγλίας τον Ιανουάριο του 2017 (21 ετών και 296 ημερών).

20 - Τα ματς που οι κόκκινοι έχουν βρεθεί πίσω στο σκορ και έχουν κάνει ανατροπή σε ματς πρωταθλήματος και Κυπέλλων.

17 - Οι συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα επί Γιούργκεν Κλοπ (σερί που είναι σε εξέλιξη) - το κορυφαίο σερί στην ιστορία του συλλόγου.

15 - Το γρηγορότερο γκολ που έχει πετύχει παίκτης της Λίβερπουλ μετά την πρώτη σέντρα (ο Ναμπί Κεϊτά απέναντι στην Χάντερσφιλντ τον Απρίλιο του 2019).

14 - Ο αριθμός των παικτών που έχουν φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην Λίβερπουλ επί Κλοπ (Μίλνερ, Τουρέ, Λέιβα, Χέντερσον, Μπεντεκέ, Άλεν, Ενρίκε, Φλάναγκαν, Σκρτελ, Τζαν, Κουτίνιο, Μινιολέ, Λόβρεν και Φαν Ντάικ).

14 - Ο αριθμός των ομάδων απέναντι στις οποίες είναι αήττητη η Λίβερπουλ στην Premier League.

8 - Οι συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες στο πρωτάθλημα που μετράει η Λίβερπουλ, οι περισσότερες που έχει πετύχει κάποιος προπονητής της.

8 - Οι περισσότερες συνεχόμενες νίκες που έχει πετύχει σε έναν ημερολογιακό μήνα οποιοσδήποτε προπονητής της Λίβερπουλ, τον Δεκέμβριο του 2018.

5 - Το 2019 έγινε ο πέμπτος Γερμανός προπονητής που κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League μετά τους Ντέτμαρ Κράμερ, Γιουπ Χάινκες, Ότμαρ Χίτσεφελντ και Ούντο Λάτεκ.

1 - Ο πρώτος προπονητής που έχει οδηγήσει μία αγγλική ομάδα σε τρεις ευρωπαϊκούς τελικούς στις τρεις πρώτες του σεζόν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Premier League: Ο Μίλνερ λύτρωσε την Λίβερπουλ στο 95'!
Λίβερπουλ: Η βασίλισσα των νικητήριων γκολ στο 90' και βάλε!
Premier League: Η Γουλβς "δάγκωσε" τη Σίτι και εκτόξευσε την Λίβερπουλ στο +8
TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ