ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λίβερπουλ: Τα ρεκόρ του κλαμπ μετά την πεντάρα στην Άρσεναλ

Liverpool's Roberto Firmino, second right, celebrates after he scores his sides 5th goal and his 3rd from the penalty spot during the English Premier League soccer match between Liverpool and Arsenal at Anfield in Liverpool, England, Saturday, Dec. 29, 2018. (AP Photo/Rui Vieira)
Λίβερπουλ AP PHOTO/RUI VIEIRA

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτει η Λίβερπουλ. Μετά το 5-1 σε βάρος της Άρσεναλ, οι "Ρεντς" πέτυχαν πράγματα που δεν τους είχαν ξανασυμβεί στην ιστορία τους.

Η Λίβερπουλ διανύει καταπληκτική φόρμα. Έκλεισε το 2018 στην πρώτη θέση της Premier League με 17 νίκες και τρεις ισοπαλίες, ενώ έχει ήδη εξασφαλίσει πρόκριση στους "16" του Champions League μετά τον ζόρικο όμιλο με Παρί, Νάπολι και Ερυθρό Αστέρα.

Το βράδυ του Σαββάτου (29/12) η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ βρέθηκε να χάνει 0-1 από την Άρσεναλ στο 11', ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με το υπέρ της 4-1, ενώ το τέλος του αγώνα τη βρήκε στο 5-1! Οι "Ρεντς" καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

* Τον Δεκέμβριο έδωσαν επτά παιχνίδια στην Premier League και ένα στο Champions League. Νίκησαν και στα οκτώ, έβαλαν 21 γκολ και δέχτηκε μόλις τρία. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του κλαμπ που πετυχαίνει οκτώ νίκες μέσα σε ένα μήνα.

* Στην εφετινή Premier League η εστία της Λίβερπουλ έχει παραβιαστεί οκτώ φορές. Είναι ο μικρότερος αριθμός τερμάτων που έχει δεχτεί η ομάδα ύστερα από 20 αγώνες. Κατέρριψε, έτσι, το ρεκόρ της σεζόν 1978-1979 με τα εννέα γκολ.

* Η μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα που έχει κρατήσει τόσες φορές απαραβίαστη την εστία της είναι η Λίβερπουλ. Σε 20 παιχνίδια, αυτό έχει γίνει 12 φορές.

* Μέσα στο 2018 η Λίβερπουλ έχει δώσει 37 αγώνες πρωταθλήματος και έχει συγκεντρώσει 88 βαθμούς. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του κλαμπ που έχει τέτοιες επιδόσεις ανά ματς.

* Η ομάδα του Κλοπ έχει συγκεντρώσει 54 βαθμούς στον πρώτο γύρο. Μόνο η Τσέλσι (55 το 2005-2006) και η Μάντσεστερ Σίτι (58 το 2017-2018) είχαν καλύτερη επίδοση στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Premier League: Η βαθμολογία μετά τη νίκη της Λίβερπουλ επί της Άρσεναλ
Λίβερπουλ - Άρσεναλ 5-1: Η ομαδάρα του Κλοπ "σκόρπισε" τους Λονδρέζους!
Κλοπ: "Σχεδόν έκλαψα όταν ο Σαλάχ έδωσε το πέναλτι στον Φιρμίνο"
Λίβερπουλ - Άρσεναλ: Το video της λογομαχίας Παπασταθόπουλου - Φαν Ντάικ
Premier League: Ο Φιρμίνο πρώτος Βραζιλιάνος σκόρερ στην ιστορία του θεσμού

AP Photo/Rui Vieira

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ