ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λίβερπουλ: Ο Κλοπ έφτασε τις 100 νίκες πιο γρήγορα από Πέισλι και Σάνκλι

Liverpool coach Juergen Klopp, center, celebrates at the end of the English Premier League soccer match between Liverpool and Newcastle at Anfield Stadium, in Liverpool, England, Wednesday, Dec. 26, 2018. (AP Photo/Jon Super)
Liverpool coach Juergen Klopp, center, celebrates at the end of the English Premier League soccer match between Liverpool and Newcastle at Anfield Stadium, in Liverpool, England, Wednesday, Dec. 26, 2018. (AP Photo/Jon Super) AP

Ο Μπομπ Πέισλι και ο Μπιλ Σάνκλι είναι δύο από τους κορυφαίους προπονητές στην ιστορία της Λίβερπουλ, αλλά ο νυν τεχνικός των "Ρεντς", Γιούργκεν Κλοπ κατάφερε να τους... ξεπεράσει, φτάνοντας πιο γρήγορα στις 100 νίκες.

Το 2018 φεύγει και η Λίβερπουλ στρογγυλοκάθεται στην πρώτη θέση της Premier League, έχοντας μάλιστα αφήσει 3η τη Μάντσεστερ Σίτι στο -7, μετά τη νίκη της με 4-0 σε βάρος της Νιούκαστλ και την ήττα των "πολιτών" από τη Λέστερ με 2-1 (δεύτερη είναι η Τότεναμ, στο -6 από την κορυφή).

Με το 4-0 απέναντι στις "καρακάξες", ο τεχνικός των "Ρεντς" Γιούργκεν Κλοπ, έφτασε τις 100 νίκες σε όλες τις διοργανώσεις με την ομάδα του. Κατάφερε μάλιστα να φτάσει σε αυτές πιο γρήγορα από τους Μπομπ Πέισλι και ο Μπιλ Σάνκλι, δύο προπονητές -θρύλους στην ιστορία της Λίβερπουλ (κατά τη θητεία τους κατακτήθηκαν εννέα πρωταθλήματα και τρεις ευρωπαϊκοί τίτλοι).

Ο Σάνκλι χρειάστηκε 186 αγώνες για να φτάσει τις 100 νίκες με τους "κόκκινους", ενώ ο Πέισλι 183. Ο Κλοπ τις "έπιασε" στο 181ο του παιχνίδι. Και όμως, υπάρχουν δύο προπονητές που τα είχαν καταφέρει καλύτερα από τον Κλοπ. Ο Ράφα Μπενίτεθ έφτασε τις 100 νίκες σε 174 ματς, ενώ ο Κένι Νταγκλίς σε 159!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Premier League: Ξέφυγε η Λίβερπουλ μετά τη νέα γκέλα της Μάντσεστερ Σίτι
Premier League: Στο +6 η Λίβερπουλ, νέα γκέλα της Σίτι, 2η η Τότεναμ!

AP Photo/Jon Super

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ