ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Λίβερπουλ - Μίλαν 3-2: Ο Τζέραρντ "μίλησε" ξανά στο τέλος!

Liverpools Steven Gerrard shouts during the English Premier League soccer match between Chelsea and Liverpool at Stamford Bridge, London, Sunday, May 10, 2015. (AP Photo/Tim Ireland)
Liverpools Steven Gerrard shouts during the English Premier League soccer match between Chelsea and Liverpool at Stamford Bridge, London, Sunday, May 10, 2015. (AP Photo/Tim Ireland) AP PHOTO/TIM IRELAND

Η επιστροφη του Στίβεν Τζέραρντ στο "Άνφιλντ" ως αρχηγός της Λίβερπουλ ήταν θρυλική καθώς ήταν εκείνος που έγραψε το τελικό 3-2 κόντρα στην Μίλαν σε αγώνα παλαιμάχων με γκολ μπροστά στο Kop στο τελευταίο λεπτό του αγώνα (VIDEOS).

Η ιστορία κάνει κύκλους και ο Στίβεν Τζέραρντ ήρθε να το υπενθυμίσει στην παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα το απόγευμα του Σαββάτου, στο πλαίσιο αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα που διεξήχθη στο "Άνφιλντ" μεταξύ παλαιμάχων της Λίβερπουλ και της Μίλαν.

Και αυτό γιατί 14 χρόνια μετά από τη συγκλονιστική του παρουσία στον τελικό της Κωνσταντινούπολης όπου έδωσε το σύνθημα για την αντεπίθεση των Άγγλων απεναντι στους Ιταλούς και στο τέλος ήταν εκείνος που σήκωσε στον ουρανό το τρόπαιο του Champions League, ήρθε να ρίξει ξανά στο καναβάτσο την Μίλαν.

Οι "κόκκινοι" είχαν προηγηθεί 2-0 με σκόρερ τους Ρόμπι Φάουλερ (25') και Τζιμπρίλ Σισέ (51'), οι "ροσονέρι" απάντησαν με τους Αντρέα Πίρλο (61') και Τζουζέπε Πάνκαρο (78'), για να έρθει ο εμβληματικός κάπτεν της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ και να βάλει τη σφραγίδα του στο φινάλε (ο αγώνας είχε διάρκεια 80 λεπτών, με το κάθε ημίχρονο να είναι 40λεπτο).




Πήρε τη μπάλα στο ημικύκλιο, "χόρεψε" με ντριμπλες τους Καρμπόνε και Κοστακούρτα που προσπάθησαν να τον ανακόψουν και με διαγώνιο δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Φιόρι για το τελικό 3-2.

Το γκολ μάλιστα αυτό είχε ιδιαίτερη σημασία για τον Τζέραρντ, αφού όχι μόνο χάρισε μία νίκη στους παλαίμαχους της Λίβερπουλ απέναντι στους ομολόγους τους της Μίλαν αλλά και επειδή σημειώθηκε μπροστά στο Kop, στο πέταλο που φιλοξενεί τους οργανωμένους οπαδούς των "κόκκινους".

Η αρχική ενδεκάδα της Λίβερπουλ (Ρας - Νταλγκλίς): Ντούντεκ, Γκλεν Τζόνσον, Κάραγκερ, Χίπια, Άγκερ, Άλαν Κένεντι, Τζέραρντ, Κβάρμε, Λουίς Γκαρσία, Φάουλερ, Κάιτ

Πέρασαν στο ματς ως αλλαγή οι: Βέστερβελντ, ΜακΑτίρ, Ντιαό, Σισέ, Όουεν, ΜακΜάναμαν, Σμίτσερ, Όλντριτζ

Η αρχική ενδεκάδα της Μίλαν (Αντσελότι): Ντίντα, Καφού, Κοστακούρτα, Καλάτζε, Σερζίνιο, Γκατούζο, Πίρλο, Αμπροζίνι, Ρουί Κόστα, Ιντζάγκι, Κακά

Πέρασαν στο ματς ως αλλαγή οι: Αμπιάτι, Πάνκαρο, Σίμιτς, Ντιγκάο, Όντο, Μποριέλο, Φιόρι, Καρμπόνε

Photo Credits: AP Photo/Tim Ireland

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ