ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Λίβερπουλ - Κρίσταλ Πάλας: Δεν μπήκαν ποτέ στην περιοχή του Άλισον οι Λονδρέζοι

Liverpool's Fabinho scores his side's third goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Crystal Palace at Anfield Stadium in Liverpool, England, Wednesday, June 24, 2020. (Shaun Botterill/Pool via AP)
Liverpool's Fabinho scores his side's third goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Crystal Palace at Anfield Stadium in Liverpool, England, Wednesday, June 24, 2020. (Shaun Botterill/Pool via AP) AP

Η Λίβερπουλ ήταν κυριαρχική απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, η οποία δεν κατάφερε να πατήσει καν την περιοχή του Άλισον σε ολόκληρο το 90λεπτο στο Άνφιλντ.

Η Λίβερπουλ έπαιξε απολαυστικό ποδόσφαιρο στο δεύτερο παιχνίδι της στη μετά-κορονοϊού εποχή και σκόρπισε με 4-0 την Κρίσταλ Πάλας, έχοντας για σκόρερ τους Αλεξάντερ-Άρνολντ, Σαλάχ, Φαμπίνιο και Μανέ. Πλέον, η απόσταση από τη Μάντσεστερ Σίτι αυξήθηκε στους 23 βαθμούς και το πρωτάθλημα είναι προ των πυλών για την αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Η τελευταία ομάδα που νίκησε στο Άνφιλντ την Λίβερπουλ σε αγώνα πρωταθλήματος ήταν η Κρίσταλ Πάλας τον Απρίλιο του 2017, με την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ να είναι αήττητη έκτοτε και να μετράει 23 σερί εντός έδρας νίκες στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια της, αριθμός ρεκόρ στην ιστορία της αλλά και στην ιστορία της Premier League.

Το εκπληκτικό του αγώνα με τους Λονδρέζους είναι πως δεν κατάφεραν να πατήσουν περιοχή σε ολόκληρο το 90λεπτο. Οι κόκκινοι εγκλώβισαν τους παίκτες της Πάλας, οι οποίοι δεν μπορούσαν να φτάσουν καν σε απόσταση βολής για να απειλήσουν την εστία του Άλισον. Η περιοχή του ήταν ναρκοπέδιο.

Σύμφωνα με την Opta, οι παίκτες του Ρόι Χόντσσον δεν είχαν καμία επαφή με τη μπάλα στα καρέ του Βραζιλιάνου πορτιέρε, μια επίδοση που δεν έχει προηγούμενο από τη σεζόν 2008-09 που μετράει τα στατιστικά της Premier League. Η κυριαρχική εμφάνιση της Λίβερπουλ δεν αποτυπώνεται μονάχα στα τέσσερα γκολ που πέτυχε, αλλά και στο ότι δεν επέτρεψε στην αντίπαλο να... σκεφτεί το ενδεχόμενο επίτευξης κάποιου τέρματος ή έστω τελικής μέσα από την περιοχή.

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ