ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Λίβερπουλ: Γιατί δεν κινήθηκε τελικά για τον Βέρνερ

Leipzig's Timo Werner cekebrates his side's oepning goal during a German Bundesliga soccer match between Red Bull Leipzig and VfL Wolfsburg in Leipzig, Germany, Saturday, Oct.19, 2019. (Jan Woitas/dpa via AP)
Leipzig's Timo Werner cekebrates his side's oepning goal during a German Bundesliga soccer match between Red Bull Leipzig and VfL Wolfsburg in Leipzig, Germany, Saturday, Oct.19, 2019. (Jan Woitas/dpa via AP) JAN WOITAS/DPA VIA AP

Ο Τίμο Βέρνερ βρίσκεται πολύ κοντά στην Τσέλσι και το "Athletic" εξήγησε τους λόγους πίσω από την απόφαση της Λίβερπουλ να μην κινηθεί τελικά για την απόκτηση του Γερμανού επιθετικού.

Ο Τίμο Βέρνερ αποτέλεσε για μεγάλο χρονικό διάστημα το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τους φίλους της Λίβερπουλ, αφού ο Γερμανός επιθετικός ήταν ο διακαής πόθος του Γιούργκεν Κλοπ για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης. Μάλιστα, ο 52χρονος τεχνικός είχε συνομιλήσει πολλές φορές με τον Βέρνερ προκειμένου να τον πείσει να προτιμήσει τη Λίβερπουλ σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

Κι όπως φαίνεται τα είχε καταφέρει, αφού τα ρεπορτάζ τόσο στη Γερμανία όσο και στην Αγγλία, ανέφεραν πως ο 24χρονος στράικερ θα μετακομίσει στο Άνφιλντ μετά το τέλος της σεζόν. Όλα αυτά, όμως, πριν από την έκρηξη της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία αναμένεται να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το ποδόσφαιρο και κατ' επέκταση τις ομάδες. Γι' αυτό το λόγο, η Λίβερπουλ αποφάσισε να κάνει πίσω και να μην "κλείσει" τον Βέρνερ.

Μπορεί αρχικά να υπήρξαν πληροφορίες ότι ο Γερμανός θα παραμείνει μία σεζόν στη Λειψία και στη συνέχεια θα μετακόμισε στο Λίβερπουλ, αλλά τελικά η "σφήνα" της Τσέλσι άλλαξε τα δεδομένα. Οι Λονδρέζοι κινήθηκαν δυναμικά και φαίνεται πως βρίσκονται μία "ανάσα" από την απόκτησή του, καταβάλλοντας τη ρήτρα ύψους 60.000.000 ευρώ που υπάρχει στο συμβόλαιό του με τη Λειψία.

ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΙ Ο ΡΙΝΤΙΓΚΕΡ

Παράλληλα, η αγγλική ομάδα προσφέρει στον ίδιο τον παίκτη ένα "χρυσό" συμβόλαιο, το οποίο θα του αποφέρει 10.000.000 ευρώ. Πλέον, είναι εμφανές πως η Τσέλσι έχει το "πάνω χέρι" κι αναμένεται να ολοκληρώσει μία σπουδαία μεταγραφή, τη δεύτερη μετά από εκείνη του Χακίμ Ζιγές από τον Άγιαξ. Την ίδια στιγμή, επικρατεί "παγωμάρα" στο στρατόπεδο της Λίβερπουλ για την εξέλιξη της υπόθεσης, με το " Athletic" να παρουσιάζει το παρασκήνιο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ διεμήνυσαν στον Γιούργκεν Κλοπ ότι δεν πρόκειται να γίνουν δαπανηρές μεταγραφές το φετινό καλοκαίρι, παρά το γεγονός έχουν βγάλει προς τα έξω πως το "ναυάγιο" στη συμφωνία με τον Βέρνερ δεν ήταν για οικονομικούς λόγους.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, πρόθεση των διοικούντων την αγγλική ομάδα είναι να κρατήσουν με νέα συμβόλαια αρκετούς από τους ήδη υπάρχοντες παίκτες. Αξίζει να σημειωθεί πως το κόστος των συμβολαίων των παικτών και του τεχνικού επιτελείου υπερβαίνει τα 300.000.000 ευρώ ετησίως, σε μία περίοδο ιδιαίτερη και δύσκολη εξαιτίας της πανδημίας και των οικονομικών επιπτώσεων.

Από την πλευρά του, ο Βέρνερ σκέφτηκε ότι για δεύτερο σερί καλοκαίρι ήταν πιθανό να εκτεθεί και να μείνει -εν τέλει- στη Λειψία, όπως είχε συμβεί και πέρυσι με την Μπάγερν και γι' αυτό το λόγο προτίμησε τη σιγουριά που του προσέφερε η Τσέλσι. Μάλιστα, καθοριστικό ρόλο έπαιξε κι ο στόπερ των Λονδρέζων, Αντόνιο Ρίντιγκερ, ο οποίος έπεισε τον συμπατριώτη του και συμπαίκτη του στην εθνική Γερμανίας, πως η Τσέλσι είναι η ιδανική επιλογή για την καριέρα του.

Photo Credits: Jan Woitas/dpa via AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τσέλσι: Κλείνει τον Βέρνερ με "χρυσό" συμβόλαιο
TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ