ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Λίβερπουλ: Έκλεισε την έρευνα για το σκάνδαλο κατασκοπίας η FA

Λίβερπουλ: Έκλεισε την έρευνα για το σκάνδαλο κατασκοπίας η FA

Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία αποφάσισε να μην συνεχίσει την έρευνα της για το σκάνδαλο κατασκοπίας με πρωταγωνιστές τη Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ένα μεγάλο σκάνδαλο είχαν αποκαλύψει οι "Times" τον Σεπτέμβριο του 2018 με εμπλεκόμενες τις Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι. Οι "κόκκινοι" φέρεται να παραβίασαν λογισμικό σκαουτινγκ των "πολιτών, λίγο διάστημα μετά τη μετακόμιση τριών πρώην σκάουτ της ομάδας του Μάντσεστερ στο λιμάνι.

Δύο από αυτούς, ο Ντέιβ Φάλοους και ο Τζούλιαν Γουάρντ, όπως και ο Μάικλ Έντουαρντς, ο οποίος είναι τώρα αθλητικός διευθυντής της Λίβερπουλ, φαίνεται να είχαν εμπλακεί εκατοντάδες φορές σε παράνομη πρόσβαση στη βάση δεδομένων των "πολιτών" στο σύστημα Scout7. Μάλιστα εικάζεται ότι τα κατάφερναν χρησιμοποιώντας τον κωδικό πρόσβασης ενός πρώην συναδέλφου τους στη Σίτι.

Η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Σίτι έφτασαν σε συμβιβασμό το 2013 με τους "κόκκινους" να καταβάλλουν το ποσό του 1 εκατομμυρίου λιρών το 2013. Γι' αυτή την ενέργεια δεν ήταν ενήμερη η αγγλική ομοσπονδία (FA), η οποία ξεκίνησε την διεξαγωγή έρευνας.

Την Παρασκευή (7/2) η FA ανακοίνωσε ότι η έρευνα δεν συνεχίζεται με την υπόθεση να κλείνει: "Η FA εξέτασε προσεχτικά τα στοιχεία και αποφάσισε να μην συνεχίσει τις έρευνες. Αυτό συνέβη λόγω αριθμού παραγόντων, όπως της ηλικίας των κατηγοριών και της συμφωνίας που είχαν συνάψει οι δύο ομάδες".

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ