ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Λίβερπουλ: Από τον Φεκίρ στο σενάριο επιστροφής του Κουτίνιο

Liverpool coach Juergen Klopp, right, embraces Liverpool's player Philippe Coutinho during the English Premier League soccer match between Liverpool and Manchester United at Anfield, Liverpool, England, Saturday, Oct. 14, 2017. (AP Photo/Rui Vieira)
Liverpool coach Juergen Klopp, right, embraces Liverpool's player Philippe Coutinho during the English Premier League soccer match between Liverpool and Manchester United at Anfield, Liverpool, England, Saturday, Oct. 14, 2017. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Ο Κουτίνιο έκανε τα πάντα για να πάει στην Μπάρτσα. Η Λίβερπουλ που δεν τον αντικατέστησε έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης και μια ανάσα από το πρωτάθλημα. Τι παίζει με τα σενάρια επιστροφής του στο Άνφιλντ.

Παραμένει ανοιχτή η αγκαλιά του Γιούργκεν Κλοπ για τον Φελίπε Κουτίνιο; Σύμφωνα με αρκετά Μέσα στην Αγγλία και την Ισπανία η απάντηση είναι "ναι". Το σενάριο της επιστροφής του Βραζιλιάνου στο Άνφιλντ έχει αρχίσει να παίζει δυνατά, διότι ας μην ξεχνάμε ότι οι πρωταθλητές Ευρώπης, πουλώντας τον "μικρό μάγο" στην Μπαρτσελόνα, ουσιαστικά έφτασαν στην κορυφή χωρίς να τον αντικαταστήσουν.

Οι "Κόκκινοι" είχαν τα 150 εκατ. ευρώ της πώλησης "ζεστά" για να κινηθούν στην αγορά, αναζητώντας τον διάδοχο του Κουτίνιο, ωστόσο επικεντρώθηκαν αποκλειστικά στον Ναμπίλ Φεκίρ, οι διαπραγματεύσεις με την Λιόν ναυάγησαν και η υπόθεση της αντικατάστασης γράφτηκε στο χιόνι. Η εξέλιξη αυτή, αγωνιστικά δεν έκανε κακό στην Λίβερπουλ, αφού πέτυχε πράγματα τα οποία δεν είχε καταφέρει με τον Κουτίνιο, αλλά η "τρύπα" πρέπει κάποια στιγμή να κλείσει.

Η Sport, καταλανική εφημερίδα που είχε αποκαλύψει πριν από δύο χρόνια τις τάσεις φυγής του Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα, υποστηρίζει με ρεπορτάζ της το ενδεχόμενο της επιστροφής του Κουτίνιο στο Άνφιλντ, επειδή ο Κλοπ εικάζεται να θέλει τον Ασένσιο, δεν μπορεί να τον πάρει από την Ρεάλ Μαδρίτης και βλέπει ως εναλλακτική τον πρώην παίκτη του.

Ο 27χρονος πέρασε πέντε ποιοτικά χρόνια στο Λίβερπουλ, αγαπήθηκε από τους φιλάθλους, αλλά ο τρόπος με τον οποίο πάλεψε για να φύγει χτύπησε αρνητικά στον κόσμο.

Μπορεί η Sport να ήταν αυτή που έκανε την αρχή στο σενάριο, όμως το αν μη τι άλλο γεμάτο ίντριγκα στόρι, κυκλοφορεί πλέον και στην Αγγλία. Στο Νησί από την πλευρά τους επισημαίνουν ότι η Λίβερπουλ όντως δεν λέει "όχι" στον Κουτίνιο, ενώ ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής φέρεται επίσης να μην είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο.

Βέβαια, για να συμβεί η επιστροφή του Κουτίνιο στο Άνφιλντ, πρέπει να υπάρξει μεταγραφικό ντόμινο. Από την αρχή ο 27χρονος ήταν συνδεδεμένος με την μεταγραφή του Νεϊμάρ στην Παρί Σεν Ζερμέν, όπως και τώρα. Στο εξωτερικό τα σενάρια δίνουν και παίρνουν όσον αφορά στο συγκεκριμένο δίδυμο, αφού δεν αποκλείεται η Μπάρτσα στις διαπραγματεύσεις με τους Παριζιάνους να χρησιμοποιήσει τον Κουτίνιο ως έμψυχο αντάλλαγμα για να πείσει τον Νάσερ Ελ Κελαϊφί ν' αφήσει τον "Νέι" να φύγει.

Παράλληλα, πέραν των προσπαθειών επιστροφής του Νεϊμάρ, ο Κουτίνιο που πήγε στην Βαρκελώνη για "νέος Ινιέστα" και απέτυχε έχει ν' αντιμετωπίσει και τον Αντουάν Γκριεζμάν που όλα δείχνουν ότι γίνεται "μπλαουγκράνα". Ο Βαλβέρδε δεν τον θέλει, οι οπαδοί της Μπάρτσα γκρινιάζουν και τα στοιχεία οδηγούν σε σαπουνόπερα μεγάλης διάρκειας το καλοκαίρι.

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ