ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Κλοπ σε οπαδούς: "Σας παρακαλώ, πανηγυρίστε με ασφαλή τρόπο"

Liverpool's manager Jurgen Klopp celebrates at the end of the English Premier League soccer match between Liverpool and Bournemouth at Anfield stadium in Liverpool, England, Saturday, March 7, 2020. Liverpool won 2-1. (AP Photo/Jon Super)
Liverpool's manager Jurgen Klopp celebrates at the end of the English Premier League soccer match between Liverpool and Bournemouth at Anfield stadium in Liverpool, England, Saturday, March 7, 2020. Liverpool won 2-1. (AP Photo/Jon Super) AP PHOTO/JON SUPER

Ο Γιούργκεν Κλοπ θορυβήθηκε από τις μεγάλες συγκεντρώσεις των οπαδών της Λίβερπουλ μετά την κατάκτηση του τίτλου και τους απηύθυνε έκκληση ώστε να αποτρέψουν την εξάπλωση του κορονοϊού.

Η κατάκτηση του 19ου πρωταθλήματος στην ιστορία της και πρώτου μετά το 1990 έβγαλε στους δρόμους πριν από λίγα 24ωρα χιλιάδες οπαδούς της Λίβερπουλ, με αποτέλεσμα να μην αποφευχθούν επεισόδια με την αστυνομία και παράλληλα να καταστρατηγηθούν όλα τα μέτρα περί κοινωνικών αποστάσεων για την αποφυγή εξάπλωσης του Covid-19.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε έντονη ανησυχία στην βρετανική κυβέρνηση και στην προσπάθειά της η Λίβερπουλ να βοηθήσει στον "έλεγχο" της κατάστασης έδωσε τη μπάλα στον Γιούργκεν Κλοπ.

Ο Γερμανός, ο οποίος λατρεύεται από τους φίλους των ρεντς για την τεράστια συμβολή του στην εκτόξευση του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ την τελευταία πενταετία, έγραψε ανοιχτή επιστολή στην εφημερίδα "Liverpool Echo" όπου μεταξύ άλλων ζήτησε από τον κόσμο των κόκκινων να κάνει ό,τι μπορεί για να μην διαδοθεί ακόμα περισσότερο ο θανατηφόρος ιός.

"Αυτό που δεν μου άρεσε - και θα πρέπει να το ομολογήσω- ήταν οι σκηνές που έλαβαν χώρα στο Pier Head την Παρασκευή. Είμαι ανθρώπινο ον και το πάθος σας είναι και δικό μου πάθος όμως αυτή τη στιγμή το πιο σημαντικό είναι να έχουμε τέτοιες δημοσιες συγκεντρώσεις.

Το χρωστάμε στις πιο ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, στους γιατρούς και στους νοσοκόμους που έχουν δώσει τόσα πολλά και τους οποίους έχουμε χειροκροτήσει και στους αστυνομικούς και στις τοπικές αρχές που μας έχουν βοηθήσει.

Liverpool's manager Jurgen Klopp, left, and Atletico Madrid's head coach Diego Simone, right, stand on the touchline during a second leg, round of 16, Champions League soccer match between Liverpool and Atletico Madrid at Anfield stadium in Liverpool, England, Wednesday, March 11, 2020. (AP Photo/Jon Super)
Liverpool's manager Jurgen Klopp, left, and Atletico Madrid's head coach Diego Simone, right, stand on the touchline during a second leg, round of 16, Champions League soccer match between Liverpool and Atletico Madrid at Anfield stadium in Liverpool, England, Wednesday, March 11, 2020. (AP Photo/Jon Super) AP PHOTO/JON SUPER

Γιορτάστε αλλά σας παρακαλώ γιορτάστε σε ασφαλή τρόπο και σε κάποιο ιδιωτικό περιβάλλον για να μη ρισκάρουμε να μεταδώσουμε ακόμα περισσότερο αυτόν τον απαίσιο ιό.

Εάν τα πράγματα ήταν διαφορετικά, δεν θα μου άρεσε τίποτα περισσότερο από το να γιορτάσουμε μαζί, να κάνουμε μία παρέλαση που θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη από αυτήν μετά από την κατάκτηση του Champions League πέρυσι, ώστε όλοι να μοιραζόμασταν αυτές τις στιγμές. Όμως αυτό δεν είναι εφικτό τώρα.

Έχουμε κάνει όλοι πάρα πολλά για να πολεμήσουμε τον Covid-19 και δεν θα πρέπει να αφήσουμε να πάει χαμένη τόση προσπάθεια. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας και ο ένας στον άλλο", ανέφερε μεταξύ άλλων ο τεχνικός των πρωταθλητών Αγγλίας και Ευρώπης μέσω της δημόσιας προτροπής του προς τους οπαδούς της ομάδας του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Λίβερπουλ: Πάρτι τίτλου έξω από το Άνφιλντ
Ανατριχίλα: Έκλαιγε σε LIVE σύνδεση με τη φανέλα της Λίβερπουλ ο Κλοπ
Η Λίβερπουλ πρωταθλήτρια Αγγλίας
Λίβερπουλ: Το συγκινητικό video για την αναμονή 30 ετών
Η Λίβερπουλ για να σπάσει την κατάρα έγινε απλώς η καλύτερη ομάδα στον κόσμο
Λίβερπουλ: Ο αστείος χορός του μεθυσμένου Κλοπ
Κλοπ: "Έκλαψα πολύ, δεν μπορούσα να μιλήσω στους παίκτες"
TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ