ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Κλοπ: "Οι παίκτες δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν προπονήσεις"

Κλοπ: "Οι παίκτες δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν προπονήσεις"
AP PHOTO/JON SUPER

Ο Γιούργκεν Κλοπ μίλησε για τα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός στο ποδόσφαιρο, τονίζοντας πως ουδείς μπορεί να πιέσει κάποιον παίκτη αν δεν αισθάνεται ασφαλής για να επιστρέψει στις προπονήσεις.

Ο κορονοϊός δεν έχει φύγει από τη ζωή μας παρά το γεγονός πως η κατάσταση έχει βελτιωθεί στον κόσμο σε σύγκριση με τους δύο προηγούμενους μήνες ωστόσο είναι εμφανές πως η πανδημία έχει αφήσει έντονα τα σημάδια στον καθένα ξεχωριστά.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το ποδόσφαιρο, με τον βασιλιά των σπορ να μπαίνει στο ψυγείο για δύο μήνες και όλα δείχνουν πως ακόμα και αν επιστρέψει η δράση στα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αυτό δεν θα γίνει πριν κλείσει ένα τρίμηνο απραξίας.

Στην Premier League έχουν αρχίσει εδώ και λίγες ημέρες ομαδικές προπονήσεις όπου οι παίκτες ακολουθούν ένα αυστηρό ιατρικό πρωτόκολλο, με την ελπίδα όλων των εμπλεκομένων να είναι πως θα μπορέσουν να εμφανιστούν ξανά στα γήπεδα -έστω και χωρίς θεατές στις εξέδρες- στα μέσα Ιουνίου.

Υπάρχουν βέβαια και ποδοσφαιριστές που φοβούνται για την υγεία τους καθώς και για αυτήν αγαπημένων τους ατόμων, με τον Γιούργκεν Κλοπ να δείχνει να συναισθάνεται απόλυτα τις ανησυχίες και τις επιφυλάξεις τους μέσω δηλώσεων που έκανε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Sport:

Κλοπ: "Οι παίκτες δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν προπονήσεις"
AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

"Πριν αρχίσουν οι προπονήσεις, είπα σε όλους τους ποδοσφαιριστές μου: "Είστε εδώ με ελεύθερη βούληση, δεν είστε υποχρεωμένοι να το κάνετε. Συνήθως υπογράφετε ένα συμβόλαιο και οφείλετε να είστε εδώ όταν το λέω εγώ, όμως σε αυτή την περίπτωση μην αισθάνεστε υποχρεωμένοι να είστε εδώ.

Δεν θα υπάρχουν τιμωρίες, είναι απόφαση δική σας και θα την σεβαστούμε 100%". Στην πρώτη προπόνηση έφτασα φορώντας τη φόρμα μου και αισθάνθηκα σαν να ήμουν αστυνομικός", τόνισε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της Λίβερπουλ, και συμπλήρωσε:

"Ήταν κάτι το ιδιαίτερο για μένα να επιστρέψω στη δουλειά και να τους δω όλους, ήταν πολύ ωραίο. Υπήρχαν ηδη 10 παίκτες, χωρισμένοι σε δύο γκρουπ των 5 παικτών, που έκαναν προπόνηση σε διαφορετικά γήπεδα και σε απόσταση ο ένας από τον άλλον.

Οι παίκτες μου είχαν το μεγαλύτερο διάστημα απραξίας από κάθε άλλη φορά στη ζωή τους, σχεδόν εννέα εβδομάδες ενώ έχουν συνήθως δύο. Θα πρέπει να συνηθίσουμε σε αυτή την κατάσταση, αν και οι πρώτες εντυπώσεις μου από τις προπονήσεις είναι θετικές".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ